''Kuzugöbeği'' için adalara gidiyorlar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde vatandaşlar, lezzetiyle bilinen kuzugöbeği mantarını toplamak için göl içindeki adalara düzenlenen yat turlarına katılıyor.Bu yıl ilkbahar mevsiminin bol yağışlı geçmesi Beyşehir Gölü Havzası'nın en değerli, lezzetli ve gözde mantarı olan kuzugöbeği mantarı rekoltesini de arttırdı.

Beyşehir Gölü içerisindeki adalarda da kuzugöbeği yetiştiğini keşfeden mantar meraklıları, göldeki adalara düzenlenen yat turlarına büyük ilgi gösteriyor.

Beyşehirli yat işletmecisi Ahmet Bülbül, göl içerisindeki adalara ulaşmanın tek yolunun yat turlarına katılmak olduğunu belirterek, ''Balıkçı tekneleri bu mevsimde balık avı yasağı olduğundan gölde gezinti yapamıyor. Kendi özel sürat teknesi olanların dışındaki vatandaşları adalara biz ulaştırıyoruz'' dedi.

Bu yılki Nisan yağmurlarının ardından kuzugöbeği mantarının adalarda da yetiştiğini öğrenen vatandaşların, adaya olan yat turlarına ilgiyi artırdığını ifade eden Bülbül, ''Özellikle hafta sonları adalara düzenlediğimiz gün batımı ve mevcut turlara kuzugöbeği mantarı toplamak isteyen vatandaşlar için de özel turlar ekledik. Özellikle Yılanlı Adası'na demir attıktan sonra yattan inen vatandaşlarımız için bir müddet sahilde bekleyerek, mantar toplamalarına imkan tanıyoruz. Adalardaki mantarlar Anamas Dağı eteklerinde toplananlardan biraz da farklı ve açık renkli oluyor'' diye konuştu.

Bülbül, adalardan topladıkları mantarları poşetlere dolduran vatandaşların bunu sofralarında tükettikleri gibi, bazılarının da sattıklarını belirtti.

Kuru olarak yaz döneminde kilosu 70-80 liradan satılan kuzugöbekleri, mevsiminde taze olarak 30-35 liradan alıcı buluyor.

Editör: TE Bilişim