Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz yıl mayıs ayında temeli atılan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda çalışmalar bu hızda devam ederse 2013 yılının ekim ayında tamamlanması beklenen ilk etabın haziran ayında bitebileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, geçtiğimiz yıl mayıs ayında temeli atılan ve tamamlandığında dünyanın en büyük 10 limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda mendirek yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Yıldırım'a İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile bakanlığa bağlı yetkililer de eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Yıldırım, limana çakılan kazıklar ve boruların kaynak işlemleri hakkında Alt Yapılar Genel Müdürü Metin Tahan'dan bilgi aldı. Yıldırım, incelemeleri sırasında işçilerle birlikte kısa süreli kaynak yaptı

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Bakan Yıldırım, "Bu limanla ilgili en önemli ve en zor kısım koruyucu su alanı oluşturmaya yönelik 2 kilometreye yakın, tamamen kazıklarla 2 metre yerleşecek kazıklarla 80-85 metre çakılıyor. Böylece ana mendirek inşaatı 2013 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Bundan sonra bu 4 milyon metrekarelik arka plandaki kısım da ayrı bir ihaleye çıkacak, yapımı gerçekleşecek. Hazırlıkları şu anda devam ediyor. Çalışmalar şu an itibariyle beklediğimiz programın önündegidiyor. Normal şartlarda birinci aşamanın 2013 yılı ekim sonunda bitmesi öngörülüyordu. Bu tarih, bu hızla giderse 2013 yılının haziran ayı itibariyle tamamlanmış olacak. Bundan sonra bu yıl içinde ikinci etabın ihalesine çıkacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim