Stena Kuzey Denizi'ndeki Ro-Pax servisini azalttı

İngiliz ekonomisini vuran durgunluk sonunda Rotterdam-Harwich ararasında ro/pax ro-ro seferleri yapan Stena'ya bazı programlarını yeniden seyrelterek düzenlemek ve bir seferini iptal etmek zorunda bıraktı.

Avrupa'da İngiliz Kanalı, Kuzey Denizi ve Akdeniz bağlantılı sefer yapan birçok ro-ro armatörlük şirketinin ayni şekilde sefer sayılarını azaltmak zorunda kaldıkları veya düşük kapasitede taşıma yapmak suretiyle hatlarını korumaya çalıştıkları belirtiliyor.

1 Mart tarihinden itibaren Rotterdam-Harwich seferlerini azaltacak olan Stena Line bu hattaki üç seferi ikiye indirecek ve 1,200 lanemeter olan Stena Transporter'u seferden aldıkları gibi satışa çıkartmış bulunuyor.

Rotterdam'da bağlayacak olan Stena Transporter'in bu tarihten itibaren düşük piyasa koşullarında alıcı bekleyeceği işaret edilirken, Stena günde üç yerine iki sefer yapar hale geliyor.

Krizden önce yılda 130,00 araç taşımasının yapıldığı Rotterdam- Harwich hattında görünen tablo şimdiden 30,00 araç kapasitesinin kaybolmak üzere olduğu şeklinde gelişme gösteriyor. Yapılan değerlendirmeler, ilk şok etkisinin bu yılın ortalarına doğru azalacağı yönünde.

Editör: TE Bilişim