OFER ile görüşen Kutman ne dedi? 

      CHP lideri Baykal'ın kaset olayını deşifre etmesinin ardından harekete geçen Mehmet Kutman yazılı açıklama yaptı. İşte Kutman'ın savunma içerikli açıklaması: 

     Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Kuşadası Limanı ile ilgili iddiaların gerçekleri yansıtmadığı, tüm kıyı şeridindeki liman ve marinalar için geçerli olan kanunun bonus veren siteler kendileri için de geçerliği bulunduğunu ve şirketlerine mahsus özel bir düzenlemenin söz konusu olmadığını bildirdi.
    
     Global Yatırım Holding'in çoğunluk hissedarı bulunduğu Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'nin, Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Eylül 2002 tarihinde yapılan Kuşadası Limanı'nın işletme hakkının devri ihalesini kazandığı ve bu hususa ilişkin İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi, Özelleştirme İdaresi ile 02 Temmuz 2003 tarihinde imzalandığını hatırlatan Kutman, "Devam eden süreçte, ilgili şirket, 30 Mart 2004 gün ve 25418 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmak suretiyle yürürlüğe giren Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik değişikliği çerçevesinde imar planlarının hazırlanması hususunda gerekli başvuruları yapmıştır. İlgili başvurular neticesinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 29 Haziran 2004 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Kuşadası Kuruvaziyer Liman İlave ve Revizyon Uygulama Planı onaylanmıştır. Başlatılan hukuki süreç neticesinde, Danıştay 6. Dairesinin 05 Ekim 2004 tarihli kararı ile anılan yönetmeliğin yürürlüğü konuyla ilgili olarak yapılan düzenlemenin yönetmelik ile değil, ancak kanunla getirilebileceği ifade edilmek suretiyle durdurulmuştur. Ancak, 21 Temmuz 2005 gün ve 25882 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5398 sayılı yasanın 13. maddesi ile 3621 sayılı Kıyı Kanununun 6 maddesinin 4. fıkrasına eklenen (c) bendi ile, daha önce Kıyı Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile düzenlenen hüküm, kanun koyucu tarafından benimsenmiş ve anılan Danıştay kararı gerekçesinde yer verilen konuyla ilgili olarak yapılan düzenlemenin yönetmelik ile değil, ancak kanunla getirilebileceği yönündeki yargı karar gerekçesinin gerekleri yerine getirilmiştir. Yukarıda bahsi geçen bu kanun tüm kıyı şeridindeki liman ve marinalar için geçerli olup şirketimize mahsus özel bir düzenleme kesinlikle sözkonusu değildir. Basında tarafıma atfedilen ifadeler yukarıda değinilen hukuki surecin değerlendirmesinden ibarettir" dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilişim