Aydın 1. İdare Mahkemesi, işyerlerine verilen ruhsatların dayanağını oluşturan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için Danıştay 6. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

''Dava konusu yapı ruhsatının dayanağı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca 29.06.2004 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Kuşadası Kurvaziyer liman ilave ve revizyon uygulama imar planı olduğundan ve bu plan hakkında Danıştay 6. Dairesi'nce yürütmenin durdurulması kararı verildiğinden, dava konusu ruhsat hukuken dayanaksız hale gelmiştir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verildi.'' Konuyla ilgili açıklama yapmayan Ege Liman İşletmeleri A.Ş yetkililerinin, yargı sürecinin tamamlanmadığını ve temyiz haklarını kullanacaklarını belirttiği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ege Liman İşletmeleri A.Ş'nin limanın işletmesini almasından sonra Danıştay 6. Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının belediyeye ulaştığı gün, Kuşadası Belediyesi tarafından işyerlerine inşaat ruhsatı verilmesi üzerine, Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvuran 3 belediye meclis üyesi, verilen ruhsatların ''mevzuat hükümlerine ve hukuka aykırı olduğu'' iddiasıyla dava açmıştı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim