Kuşadası'nda gün boyu devam eden sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi.
 
Dün geceden başlayan ve sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına ve şiddetli yağışta elektrik telleri koptu, balıkçı teknelerinin denize açılmasına izin verilmedi. Bu arada, günlük yaşamı etkileyen sağanak yağmura Kuşadası hazırlıklı yakalandı. Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından Kuşadası'nda tüm önlemler alındı. Kriz masasının uyarısıyla belediye ekipleri gün boyu çalışmalar yaptı. Kuşadası Liman Başkanlığı da balıkçı tekneleri, yat ve gemilerin denize açılmasına izin vermedi.
 
BALIKÇI TEKNELERİ KUŞADASI KÖRFEZİ'NE SIĞINDI

Ege ve Akdeniz'de avcılık yapan büyük balıkçı tekneleri, olumsuz hava koşullarının hüküm sürmesi nedeniyle Kuşadası Körfezi'ne sığındı. Açık denizlerde balık avcılığı yapan 8 büyük balıkçı teknesi, Ege ve Akdeniz'de 10 gündür etkili olan fırtınalı hava koşulları nedeniyle Kuşadası Körfezi'ne sığınarak, olumsuz hava şartlarının düzelmesini bekliyor.
 
MARİNADA TEKNE YANGINI KORKUTTU

Bu arada, Kuşadası Setur Marina'da bağlı bulunan 'Köln' ;adlı ahşap teknede yangın çıktı. 'Köln' tamamen yanarken, yanında bulunan 'Umur' ve 'Savran' ;adlı tekneler de zarar gördü. Tekne sahipleri, marinanın yangın söndürme tertibatının yetersiz kaldığını öne sürdü. Marina yetkilileri ise gerekli müdahalenin yapıldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim