Kurvaziyer turizminde Türkiye'nin önde gelen limanlarından olan Kuşadası Limanı'na bugün transatlantik turistik gemi akını oldu. Limana bugün dört gemi ve bir yelkenli ile 13 bin yolcu ve mürettebat geldi.

Warshall adaları bandralı Riviera Transatlantik yolcu gemisi Kuşadası Limanı'na ilk kez demir atarken, Silver Wind, Wind Siprit, Noordam, Mariner Of The Seas gemileri sabah saatlerinde limana yanaştı.

Gemilerden inen yolcuların bir kısmı ilçenin turistik çarşılarına alış veriş için dağılırken, yolcuların büyük bölümü Selçuk ve Efes'i ziyaret için liman ve çevresinde bekletilen otobüslerle hareket etti. İlçedeki otobüslere ek çevre ilçelerden otobüsler de bugün Kuşadası'nda limanında inen kruvaziyer yolcularına hizmet verdi. Liman çevresinde zaman zaman tıkanan trafiği açmak için Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine asayiş ekipleri de yardımcı oldu.

Bu arada, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Belediye Başkanı Esat Altıngün, liman çevresindeki çalışmaları denetledi. Kuşadası Liman Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, ayrıca, bugün akşam saatlerinde de Aretusa isimli yolcu gemisinin Kuşadası Limanı'na yanaşacağı ve geceyi limanda geçireceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim