İlk sefer Topuklu Efe'den

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanlığı’nca, Kuşadası ilçe merkezi ile Güzelçamlı arasındaki deniz seferleri başladı.

Güzargahtaki ilk sefer; kaptan şapkasıyla dümene geçen ’Topuklu Efe’ CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile gerçekleştirildi. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası ile Güzelçamlı arasında deniz ulaşım seferlerinin ilkinde kaptan şapkasıyla dümene geçti.

Seçimler öncesi verdikleri tüm sözleri eksiksiz yerine getireceklerini söyleyen ’Topuklu Efe’ Çerçioğlu, "Daha önce bir söz vermiştik. Kuşadası merkezden, Güzelçamlı’ya deniz ulaşımını başlatacağımızı söylemiştik. Denizcilik daire başkanlığını kurduk. Bugün düzenli olmasa da seferlere başlamaya karar verdik. Vatandaş artık; Güzelçamlı ve Milli Parka sadece karayoluyla gitmek zorunda değil. Güzelçamlı Limanı’ndan Milli Parka kadar otobüs ring seferlerimiz de var. Güzelçamlı Milli Park, ulaşımı ve Milli Park giriş ücreti, ulaşım ücretine dahil olacak. Bu tekne 130 kişilik ve kiralık. Deneme seferlerindeyiz. Bakalım vatandaşlar beğenecek mi, hoşlarına gidecek mi? ’Biz bunu sevdik derlerse’ tekne satın alma yoluna gideceğiz. Yazın Güzeçamlı trafiği yoğun oluyor, insanlar zaman kaybediyor. Geldiklerinde araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Bu ulaşımı tercih ederlerse hem kentin trafiği etkilenmeyecek hem de keyifli bir yolculuk yapmış olacaklar" dedi.

"ULAŞIMDA BİRAZ GEÇ KALDIK"

Ulaşımda biraz geç kaldıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Hızlı hareket edip bunu telafi edeceğiz. Vatandaşlar otobüsler için teşekkürlerini ifade ediyor. Herkes yaygınlaşmasını bekliyor. İkinci etap otobüslerimiz gelecek. Çünkü vatandaşlardan çok istek var. Otobüslerde engelli rampası, güvenlik kamerası, kliması olduğu için vatandaş rahat ediyor. Ulaşım ücret tarifesini önümüzdeki ay meclis toplantısına yetiştireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim