Aydın'ın Kuşadası limanı, nisan ayında 38 gemi ile gelen 32 bin turisti ağırladı.

Dün gelen üç kruvaziyer ile nisan ayında karşıladığı gemi sayısını 38'e, yolcu sayısını ise 32 bine ulaştıran Ege Ports Kuşadası Limanı, bu ay da 62 gemi seferi ile yaklaşık 120 bin turist bekliyor. 
 
Ege Ports yetkilileri, Danıştay'ın, Kuşadası Belediyesi'nin liman ilave revizyon uygulama imar plan notlarını iptali sonrasında yasal sürecin devam ettiğini, ancak bir sorunun bulunmadığını belirtti. 
 
2 bin 700 yolcu ve bin 250 mürettebat kapasiteli dünyanın en büyük gemilerinden olan Grand Princess ve Star Princess de bu ay içinde ilçeye gelecek. 
 
Yetkililer, sezonda tek hedeflerinin, önceki yıllardaki gibi kaliteli liman hizmetlerini sürdürmek ve 2007 sezonu için gemi sefer ve yolcu sayısını artırmak olduğunu belirttiler.
 
Dün sabah saatlerinde Kuşadası'na gelen Island Star ise ilçeye ilk seferini yaptı.
 
Bahama bayraklı geminin bin 474 yolcusu ve 860 mürettebatıyla limana gelişini, 350 yolcusu ve 170 mürettebatıyla Bahama bayraklı Seaborn Pride izledi.
 
Kuşadası'nın son konukları ise 973 yolcusu ve 250 personeliyle Yunan bayraklı Emerald oldu. 
 
Island Star gemisinin acente yetkilisi Özer Esenkaya, Kuşadası limanının son üç yılda fiziki olarak yenilenmesiyle, büyük yolcu gemilerinin uğrak yeri olduğunu anlattı: 
 
''Eskiden daha çok Yunan bayraklı 700-800 yolcu kapasiteli gemileri ağırlarken, şimdi en az bin - bin 500 yolcu kapasiteli Bahama ve Marshall İsland bayraklı kruvazör gemileri geliyor. Bu durum, daha çok ekonomik girdi demek.
 
Yolcular, liman hizmetlerinden olağanüstü memnun olduklarını belirtiyorlar. Ekonomik gelir seviyesi yüksek turistler, yüksek hizmet kalitesi bekliyor. Bunun karşılığında da milyon dolarlara ulaşan döviz bırakıyorlar.''

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim