Kürtün' de Su Sporları Etkinlikleri…

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu , Kürtün Baraj Gölü’nde 14-15 Temmuz tarihlerinde “Su Sporları” etkinliklerinin yapılacağını söyledi.

Vali Salihoğlu yaptığı açıklamada, Kürtün Baraj Gölünde bu yıl 14-15 temmuz tarihlerinde çok güzel bir etkinlik yapacaklarını kaydederek, “İlgili Su Sporları Federasyonu ve Su Altı Spor Federasyonu ile gerekli görüşmeyi yaptık. Su kayağı gösterileri, su altı gösterileri, jet ski, görsel şovlar, tekne yarışları, kano yarışları, dağcıların gösterileri gibi bir çok etkinlik bir arada yapılacak. Ayrıca, eski bir spor dalı olan macera yarışması yapılacak. Macera yarışmasında dağlarda belirlenen bir hedefe sporcular zor koşullarda gece karanlıkta ulaşacakları nokta belirlenerek bu noktaya ulaşacaklar. Tüm yapacağımız bu etkinlik bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

YAYLALARIMIZI KİRLETMEYELİM

Temmuz ayı ile birlikte bölgede yayla şenliklerinin de başlayacağını belirten Vali Salihoğlu, bu şenliklerle yaylaların kirletilmemesi gerektiğini belirtti. Vali Salihoğlu, şunları söyledi: “Şenliklerimiz, yaylalarımızı kirletmeden sürmelidir. Yöremizde çok sayıda yayla şenliği oluyor. Ama maalesef bir kısım yaylalarımızı kirletiyoruz. Biz, yaylalarımızın kirletilmemesi için gayret sarf ediyoruz. Yaylalarımız kirletilmek için değil, korunmak içindir. Şenlik adı altında zaman zaman kirlenmeye neden olunuyor. Bu konuda Çevre İl Müdürlüğümüz ve Tarım İl Müdürlüğümüz gerekli uyarıları yapıyorlar. Uymayanlara gerekli cezai uygulama yapılacak. Yaylalar, bu günkü nesillere ait görülüyorsa da dedelerimizden nasıl güzel şekilde aldıysak, torunlarımıza da aynı şekilde devretmemiz gereken zenginliklerdir. Bu zenginlikleri kimsenin tahrip etmeye, bozmaya ve kirletmeye, gelecek nesilleri borçlandırmaya kimsenin hakkı yoktur.”

Öte yandan “Su Sporları” etkinlikleri kapsamında Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin , önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyecek.

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim