ZMİT Limanı’ndan aldığı yükü Lübnan ve Mısır’a götürürken Marmara Adası açıklarında yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçiren,başarılı bir operasyonla Balıkesir’in Erdek İlçesi’ndeki Narlı İskelesi’nde çekilen 'Pasha' adlı yük gemisi burada suya gömüldü.
 
Geminin çevresine sızıntıya karşı bariyer çekildi. Çanakkale'nin Gelibolu Limanı’nda konuşlu 'Kurtarma-9' römorkörünün 35 dakikada ulaşıp 4 saatlik çalışmanın ardından yüzer hale getirdiği yük gemisinin batması, operasyona katılan denizcileri şaşkına çevirdi. Kurtarma-9 römorkörü Kaptanı Mustafa Girgin, "Geminin battığını duyunca şaka sandık. Görüntüleri izleyince şoke olduk. İskelede koltuk halatıyla önlem alınması gerekiyordu, sanırım bu yapılmamış" dedi.

Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki 'Pasha' adlı kuru yük gemisi, geçen perşembe günü İzmit Limanı'ndan aldığı MDF yükünü Lübnan ve Mısır'a götürmek üzere yola çıktı. Gemi, aynı gün saat 15.20'de Marmara Adası açıklarında yük kayması nedeniyle yan yattı. Batma tehlikesi geçiren gemiye ilk müdahaleyi haber verilmesi sonucu gelen Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 'KEK-6' adlı kurtarma botu ve 'Kurtarma- 9' römorkörü yaptı. 'Pasha'da görev yapan 9 mürettebatı kurtaran kurtarma botu ve römorku, daha sonra gemiyi geçen cuma günü sabaha karşı Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü İskelesi'ne çekti.

Ambarına dolan su, getirilen vidanjör ile boşaltılmaya çalışan 'Pasha' adlı gemi, yapılan tüm çalışmalara rağmen cumartesi günü battı. Bağlı olduğu Narlı İskelesi'nde batan gemi denizin fazla derin olmaması nedeniyle dörtte üçü tamamen su altında, baş kısmı da su üstünde kaldı. Gemiden sızan mazotun çevreye yayılmaması için çevresine 200 metre uzunluğunda ve emici pet -sosis diye adlandırılan bariyer çekildi.

'KURTARAN EKİP ŞOK YAŞADI

Kıyı Emniyeti Müdürlüğü’ne bağlı 'Kurtarma-9' römorkörünün Kaptanı Mustafa Girgin, geminin battığını ilk duyduklarında şaka olduğunu sandıklarını dile getirdi. Yaşadığı şaşkınlığı anlatan Kaptan Girgin, "Olay günü büyük bir başarıya imza atıp, tatbikatlardaki süreden bile daha kısa zamanda gemiye ulaşıp yüzer hale getirdik. Daha sonra rıhtıma çekilmesini sağladık. Geminin battığını duyunca şaka sandık. Haberleri izleyince gerçek olduğunu anladık ve şoke olduk. Denizcilerin bir sözü vardır, 'Gemi denizde değil, limanda batar' diye. Bu söz bir kez daha gerçek oldu" diye konuştu.

GEREKLİ ÖNLEM ALINMAMAMIŞ OLABİLİR

Geminin battığı gün bölgede fırtına olduğunu hatırlatan Kaptan Girgin, "Gemilerde yükün kaymasını engelleyen hava yastıkları vardır, olay günü bunlar zarar görünce, gemi su almış. Biz gemiyi yüzer hale getirip rıhtıma bağlandıktan sonra da bu yüklerin ve geminin koltuk halatıyla sabitlenmesi gerekirdi. Sanırım bu yapılmamış. Fırtınada da gemi tekrar su alıp batmış. Olayı duyunca çok üzüldük" dedi.
Editör: TE Bilişim