"Küresel Kriz Gölgesinde Önemli Toplantı"

INTERFERRY İstanbul Kongresi açılışında konuşan INTERFERRY Başkanı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy; zor günlerde biraraya gelmenin önemine değindi.

Paksoy; "Interferry Başkanı’I olarak 34 üncü Interferry Genel Kurulu’na hepiniz hoşgeldiniz! Interferry Başkanı olarak İDO’nun evsahipliğinde gerçekleşen ve deniz taşımacılığı sektörünün nabzının atacağı bu toplantıda, ,dünya denizcilik sektörüne yön veren şirketlerin yöneticilerini güzel şehrimiz İstanbul’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

25 ülkeden 200’den fazla işletmenin temsil edildiği, sektörün çatı örgütü Interferry’nin 34’üncü Genel Kurulu’nun, dünyadaki ekonomik gelişmeler ve küresel kriz gölgesinde özel bir öneme sahip olduğunu düşündüğünü belirten Paksoy; "Nitekim, bu yılki ana temamızı da “ Zor Zamanlarda Doğru Rotayı Seçmek” olarak belirledik" dedi.

Paksoy; küresel ekonomik hareketlilik ve sermayenin dünya üzerindeki öngörülemeyen yer değişimi, diğer sektörler gibi denizcilik sektörünü de yeni pazar arayışına, yeni üretim modellerine yönelttiğini söyleyerek; bu sürecin yakıt, çevre gibi işletme önceliklerinde; uygun maliyetli, verimli ve kaliteyi esas alan tasarım ve üretim arayışlarını hayatımıza taşıdığını anlattı.

Bu buluşmanın, dünya denizcilik sektörü ile ülkemizin bu alanda hızlı bir gelişim gösteren finansman, know- how ve üretim deneyimi doğrultusunda önemli işbirliği ve görüş alışverişi fırsatı yaratacağını vurgulayan Ahmet Paksoy; "Kuşkusuz bir sosyal buluşma niteliği de taşıyan konferansımız, değerli üyelerimizin, ülkemizin tarih, kültür ve değerlerini yakından tanıyabilmeleri açısından keyifli ve unutulmaz olacak" dedi.

 

Editör: TE Bilişim