Küresel kart dünya deniz ulaşımında ilk kez İDO’da

Denizbank Sea&Miles Kredi kartı ile Visa Paywave dönemi başlatan İDO, dünyada temassız kredi kartı hizmeti sunan ilk denizcilik firması oldu.

Küresel işlerliği olan ve işlem süresini yarım saniyeye indiren Visa ‘PayWave’ temassız kredi kartı, dünya deniz ulaşımında ilk defa Denizbank’ın Sea&Miles kartlarıyla İDO turnikelerinde kullanılmaya başlandı. İlk etapta Bakırköy ve Kadıköy iskelelerinde başlayan uygulama zamanla tüm iskelelerde işler hale getirilecek.

Dünyadaki teknolojik yenilikleri deniz ulaşımına hızla entegre eden İDO, pilot iskelelerde başlattığı temassız ödeme sistemine geçerek yolcularına turnikelerden geçiş kolaylığı sağlıyor.  Bakırköy İDO iskelesinde başlayan uygulama ile ilgili olarak konuşan Visa Avrupa Kanal Geliştirme Müdürü Guido Mangiagalli, temassız kredi kartı olan "Visa PayWave" kartların dünyada büyük ilgi gördüğünü ve 10 milyonun üzerinde kişinin de bu kartlara sahip olduğunu söyledi. Bu kartların dünyada geçerliliği olan normal, chipi ve pini olan kredi kartları olduklarını ifade eden Mangiagalli, temassız Ödemede ise kartlann dokundurularak şifreye gerek kalmadan işlemin gerçekleştirilebildiğini anlattı. Mangiagalli, temassız kartların hayatı kolaylaştıran ürünler olduğunu dile getirerek, kartın düşük tutarlı ödemelerde de büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Temassız kredi kartı sistemiyle İDO yolcularına teknolojik bir yenilik daha sunduklarını belirten İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, temassız geçiş sisteminin pilot iskele olarak Bakırköy ve  Kadıköy başladığını, kısa bir süre içerisinde tüm deniz otobüsü ve şehirhatları iskelelerinin sisteme entegre edileceğini söyleyen Paksoy yenilen kredi kartlarıyla turnike geçiş ücretinin akbil fiyatıyla aynı olduğunu da vurguladı.

Turistlere büyük kolaylık

1 yıl gibi kısa bir zamanda Sea&Miles kredi kartı kullanıcı sayısının 30 bine çıkarak, 5.250 yolcu ve 850 aracın biriken mil puanlarla bedava seyahat ettiğini hatırlatan Ahmet Paksoy, kart sahiplerinin Sea&Miles Lounge, öncelikli rezervasyon, ücretsiz otopark gibi hizmetlerin yanında şimdi temassız ödeme sistemi ile geçiş kolaylığı yaşacaklarını ifade etti.

Genel Müdür Paksoy terminale gelen turistlerin sahibi oldukları PayWaye özellikli kredi kartlarıyla, gişeye uğramadan ve döviz bozdurma işlemine gerek duymadan turnikelerden rahatlıkla geçiş yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Deniz ulaşımında temassız kredi kartı kolaylığı

Üzerinde "))))" seklinde işaret bulunan Denizbank Sea&Miles kredi kartları turnike geçişlerinde 1 saniyenin altındaki işlem hızıyla yolculara büyük kolaylık sağlayacak.
Dünyanın her yerinde kullanılabilir olma özelliğiyle global anlamda bir işbirliği sağlayan Visa PayWaye, deniz ulaşımında toplam 35 YTL'ye kadar limitle kullanılabilecek. Limit yenilemesi günlük harcamalarda herhangi bir pinli işlemle gerçekleştirilebiliyor. İDO’nun tüm iskelelerinde temassız ödeme sistemi kullanılabilir duruma getirilecek. 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim