Beklenen yeni 'küresel ısınma raporu' açıklandı...

Yüzlerce bilim adamı yine de küresel ısınmanın süreceğinden emin değil... Şu ana kadar sadece 0,8 derecelik bir ısınma var; eğer ısınma derecesi 2 ya da 3 olursa, o zaman korkalım...

Küresel ısınma nedeniyle 2080'e kadar 200 ila 600 milyon insan açlık çekecek, 1,1 ila 3,2 milyar insan da susuzluktan etkilenecek.

130 ülkeden 2 bin 500 bilim adamının katılımıyla BM tarafından oluşturulan "Hükümetlerarası İklim Değişimi Uzmanlar Grubu"nun hazırladığı rapora göre, küresel ısınma nedeniyle 2030'a kadar 7 milyon insan su baskınlarıyla karşı karşıya kalacak ve dünyanın en büyük organizması Büyük Resif de tamamen kaybolacak.

Paris'te devam eden toplantıda Cuma günü açıklanması beklenen ve Avustralya'da yayımlanan The Age gazetesinin ele geçirdiği rapora göre, 1900'den bu yana 0,7'den 0,8 dereceye ulaşan yeryüzünün sıcaklığı iki ila üç dereceye ulaşırsa, tüm Amazon ormanları da tehdit altında kalacak.

Ülkenin sıkıntısını çektiği kronik su yokluğundan ötürü hassas bir durumda bulunan Avustralya Alpleri'nin tamamen kaybolacağı uyarısı yapılan raporda, yeryüzündeki biyoçeşitliliğin büyük kayba uğrayacağına dikkat çekiliyor.

Raporda, küresel ısınmanın insani ve ekonomik bedelinin özellikle Afrika gibi en yoksul ülkelerde ve su kenarındaki Bangladeş ve Büyük Okyanus'taki adalar gibi yerlerde büyük olacağına işaret ediliyor.

Kaynak: Net Haber www.nethaber.com

Editör: TE Bilişim