Üyesi İbrahim Gökdemir’in iş sözleşmesi Kumport yönetimi tarafından feshedilen Liman-İş sendikasıbasın  açıklaması yaptı... Açıklama şu şekilde:

KUMPORT İŞÇİ KIYIMINA DOYMUYOR!
Basın Açıklaması

Sendikamız Liman-iş’te Anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan Kumport liman işçilerinin demokratik haklarını engellemek için elinden gelen her türlü zorbalığı kullanan Kumport yönetimi sendika üyesi oldukları için işten attığı işçilere bir yenisi ekledi. Üyemiz İbrahim Gökdemir’in iş sözleşmesi Kumport yönetimi tarafından feshedildi.

Bilindiği gibi Kumport yöneticileri geçtiğimiz aylarda sendikamız üyesi işçileri tek tek kapalı odalara çekerek, zorla e-devlet şifrelerini almak suretiyle sendikadan istifaya zorlamıştı. Anayasal suç olan bu uygulamaya karşı sessiz kalmayan üyemiz İbrahim Gökdemir, Kumport yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun savcılık tarafından kabul edilmesiyle birlikte üyemiz üzerindeki baskı arttırılarak, İbrahim Gökdemir yöneticilerce atanmış bir görevli tarafından tüm gün kayıt altına alınmış, hata yapmaya zorlanmıştır. Bir çalışanı sürekli olarak kamera ile kaydetmeye çalışmak kabul edilemez bir uygulamadır. Kumport yönetimi bu uygulamasıyla mobbing(baskı) kavramına yeni bir içerik kazandırmayı başarmıştır. Üyemiz tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı soğuk kanlılığını koruyarak direnmiş, ekmeğine sahip çıkmıştır. Tüm bu yöntemlerle sendikamızı engelleyemeyen Kumport yönetimi son çare olarak üyemizi İş Kanunu’nun 25/II maddesine dayanarak işten çıkarmıştır. Ancak bu işten çıkarmanın sebebinin sendikamız üyesi işçilerin kararlı mücadesi olduğu açıktır.

Uyguladığı yıldırma politikalarından sonuç alamayan Kumport yönetimi çareyi üyelerimizi işten çıkartmakta buluyor. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında işçilerinin elinden ekmeğini almaya çekinmiyor. Kumport’u ellerinin nuru, alnının teriyle yaratan emekçileri ortada bırakıyor.

Kumport Genel Müdürü Özgür Soy’u açıkça uyarıyoruz. Sendikal örgütlenmeyi önlemeye yönelik çabaları sonuç vermeyecektir. Özgür Soy, sendikamızla mücadele edeceğine, limandaki işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerine odaklanmalıdır. Türkiye’nin en tehlikeli çalışma şartlarına sahip olan Kumport Limanı’nda çalışanlar her gün ölümle burun buruna gelmekte, ölümün kıyısında yaşamaktadır. Sendika olarak tüm uyarılarımıza rağmen gerekli önlemler alınmamakta, yeni can kayıplarının önü açılmaktadır.

Kumport yönetimi bilsin ki tüm baskılara, işten atmalara göğüs gerecek ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ekmeğimize, alın terimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Bir kez daha diyoruz ki;

SENDİKA KUMPORT’A HALAYLARLA GİRECEK!

LİMAN-İŞ SENDİKASI BASIN BİRİMİ

 
Editör: TE Bilişim