Gemide isyan çıktı! 

Kumkapı açıklarında insanlık dramı.. 

İstanbul Kumkapı açıklarında bir gemide insanlık dramı yaşanıyor. Maaşını alamayan gemi mürettebatı, "Yeter artık!" deyip isyan etti. Aylardır denizin ortasında bekliyorlar. İçme suları ve yiyecekleri tükenmek üzere..

MEDENİYETİN GÖBEĞİNDE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Mürettabat aylardır maaşlarını alamayınca isyan etti. Geminin kaptanı da onlara katıldı.

ÜÇ AYDIR ÇÖPLER ALINMADI

15 kişiler..Dokuzu Türk, 4'ü Gürcü, 2'si Azeri..

Aylardır denizdeler. Maaşımızı alana kadar da gemiden inmeyiz diyorlar.

Sema Ana bir kuru yük gemisi. Ama gemiden çok ıssız bir adaya benziyor. Elektrik yok. Şirket kumanya göndermiyor. Yemekler de giderek azalıyor.

Çöpler geminin ortasında. Denize atmıyorlar. Kendileri imha ediyorlar.

İçme suyu az. Geminin ve mürettebatın temizliği denizden çekilen suyla yapılıyor. Ama yine de hastalıklar yavaş yavaş başlamış. Çünkü denize boşaltamadıkları tuvalet suyu taşmış. Mutfak bile pis sularla kaplanmış.

Üstelik denizin ortasındaki bu dram çok uzaklarda değil.. İstanbul'un sadece birkaç kilometre uzağında, Kumkapı açıklarında yaşanıyor..

Geminin bağlı olduğu şirket "krizdeyiz. Ama borçlarımız için senet verdik"  diyor. İsyan eden mürettebatın gemiden ayrılmasını istiyor.
Mürettebat ise maaşlarımızı verin diyor. Gemiyi terketmiyor. Çünkü gemiyi teerk ederlerse maaşlarını alamamaktan korkuyor.. Denizin ortasında bir gemide işte böyle bir dram yaşanıyor..

İlgili Haber ve video için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?haberid=45465&catid=34

Editör: TE Bilişim