Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, 32. kitabını Kültür Balıkçılığı Türkiye’nin Ekonomik Zenginliğidir başlığı altında yayınladı...
Yaşar, 32. Mesaj’ında, kültür balıkçılığı ve su ürünleri konusunda son dönemde yaşanan tartışmalara açıklık getirdi. Kültür balıkçılığı ve su ürünlerinin Türkiye’nin ekonomik geleceğinde vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Gençlerimize çevreye saygılı, doğanın hassas dengelerini koruyan, modern teknolojiyle donatılmış ve dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet eden tesisler kazandırmak Türkiye’nin yararınadır. Aksi halde ülkemizin bıraktığı boşluk ticaretin küresel rekabeti karşısında doğal olarak yabancı kuruluşlarca doldurulacaktır” dedi.  
Sıfır gümrük
Türkiye’ye Yunanistan’dan sıfır gümrükle yavru balık ihraç edilmesiyle ortaya çıkan haksız rekabetenin buna en güzel örnek olduğunu belirten Yaşar, “Yarım asrı aşan sanayicilik hayatımda yabancı sermayeye rekabete hiçbir zaman karşı olmadım. Tam üksine ülkemize gıra, turiz ve boya alanlarında dünya çapında güçlü ve etkili kuruluşların gelmesine vesile oldum” diye konuştu.  
Yeniden yapılanma
Türkiye’nin su ürünleri alanında yeni bir yapılanma gerçekleştirmesi gerektiğini savunan Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü:“Zira tarım ve hayvancılık Türkiye’nin en önemli sektörüdür. Mutlaka korunmalı ve AB ülkelerinde olduğu gibi teşvik edilmelidir. Tarım Bakanlığı nezdinde ivedi olarak Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kurulmalıdır. Zira sektörün zaman ve ilgi kaybına tahammülü yoktur. Nasıl ki, topraklarımız modern tarım yöntemleri ve giderek yaygınlaşan planlama ile ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırıyorsa denizlerimiz de kültür balıkçılığı sektörüyle yeniden canlanıyor. Bir başka deyişle insan oğlunun doğadan yıllar içinde hoyratça aldığını onun kurallarına saygılı olarak geri veriyoruz.”
Kaynak: Yenigün
Editör: TE Bilişim