Claus-Peter Offen küçük kapasiteli konteyner gemilerini seferden aldı

Alman armatörlük firması gemileri Avrupa ve Asya'da uygun koylarda bağlıyor. Alman Armatörler Birliği, konteyner gemilerinin ne kadarının bağlı olduğunu yakından izlerken yine de kesin rakamın belli değil.
 
Almanya'nın konteyner gemilerinden oluşan çok güçlü bir filoya sahip armatörlük firmalarından Reederei Claus-Peter Offen 1,200 teu-2,500 teu kapasiteli 10 konteyner gemisini yeterli yük ve düzenli hat imkanı olmadığından dolayı Yunanistan'ın Elefsis koyunda bağlamaya aldığı bildirildi.

Şirketin halen 2,500 teu kapasiteli 3 konteyner gemisi kira kontratı sona erdiği ve yenilenmemesi nedeniyle hizmetdışı kalmış bulunuyor. Şirket sözcüsü Svante Domizlaff bu gemilerin Avrupa'da veya Uzak Doğu'dan uygun korumalı bir koyda bağlanacağını açıkladı.

Dünya konteyner gemileri filosunun üçtebirini kontrol eden Alman armatörleri düzenli hat seferlerinde yaşanan müthiş iş kaybından dolayı ağır zararlara uğruyor. Giderek bozulan pazarın yoğunlukla feeder tip konteyner gemileri sektörünü de vurduğu belirtiliyor.

Feeder gemilerinin transit yüklerdeki yüksek orandaki düşüşten dolayı işsiz kaldıkları hatırlatılarak AXS-Alphaliner'dan yapılan açıklamaya göre dünya konteyner filosunun yüzde 9'u halen iş bulamıyor.

Alman Armatörler Birliği VDR'ın Alman armatörlere ait konteyner gemilerinin ne kadarının bağlı olduğunu yakından izlediği işaret edilerek yine de kesin rakkamın belli olmadığı belirtildi.
 
CMA CGM Ivanhoe

Konteyner gemileri sektöründeki tüm olumsuzluklara rağmen Claus Peter Offen‘nin Güney Kore'nin Hyundai Ulsan tersanesinde inşa ettirdiği 9,660 teu kapasiteli CMA CGM Ivanhoe isimli konteyner gemisi Fransız CMA CGM firmasına kiralandı. CMA CGM'in gemiyi FAL1 Asia-Europe hattında servise aldığı açıklandı.

Editör: TE Bilişim