KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde mezuniyet coşkusu yaşandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü mezuniyet töreni önceki gün bölümün Dereli yerleşkesinde yapıldı.

1982 yılında kurulan Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 1996 yılında kuruldu. Bu yıl Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi ve makine yandal programından toplam 61 öğrenci mezun oldu. İlk olarak bu dönem mezun olan makine yandal öğrencileri Uzakyol Makine Zabiti olarak denizcilik sektörüne ilk defa adım atmanın gururunu yaşadılar. Bu yıl itibari ile KTÜ Uzakyol Makine Zabitlerini de ilk defa mezun vermiş oldu. Bu yılki mezunlarla birlikte bu zamana kadar toplam KTÜ den 446 Uzak Yol Zabiti yetişmiş oldu. Bu yıl ayrıca ilk defa bölümden 1 Letonyalı öğrencide mezun olarak denizcilik sektörüne katılmış oldu.

Törene katılan GEMİMO yetkilileri ve denizcilik firmaları ilk 3 dereceye giren ve diğer öğrencilere ödül ve hediye vererek katılım sağladılar. Tören sonrasında öğrenci, veliler denizcilik firmaları yetkileri ve öğretim elemanları yapılan kokteyle katıldılar.

Editör: TE Bilişim