KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 14. Dönem Mezuniyet Törenleri yapıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü mezuniyet töreni Cuma günü bölümün Dereli yerleşkesinde yapıldı.

1982 yılında kurulan Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 1996 yılında kuruldu. Bu yıl Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi bölümünden 68 ve Gemi Makine İşletme yandal programından ise 6 öğrenci mezun oldu. Üçüncü dönem mezun olan Gemi Makine İşletme yandal öğrencileri Uzakyol Makine Zabiti olarak denizcilik sektörüne ilk defa adım atmanın gururunu yaşadılar. Bu yılki mezunlarla birlikte bu zamana kadar toplam KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden 520 Uzak Yol Güverte Zabiti, 19 Uzakyol Makine Zabiti mezun verilmiş oldu

KTÜ, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü kapalı spor salonunda cuma günü bölüme özel yapılan törende denizcilik firmalarının önde gelen isimlerinden ARKAS, İNCE, MARDAŞ, BEŞİKTAŞ, KIRAN, ER DENİZCİLİK, ATLANTİK denizcilik, VERA Denizcilik'ten yetkililer katılarak bu gurur tablosuna ortak olmuşlarıdır.

Törende Bölüm birincisi Uzakyol Vardiya Zabiti Recep Kocatepe yaptığı konuşmada denizcilik sektörüne genç bireyler olarak katılmaktan onur ve gurur duyarken bir o kadarda heyecan içinde olduğunu söyledi. Yapılan törende Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölüm başkanı Doç.Dr.Ersan Başar sektöre bu zamana kadar 520 mezun verdiklerini bunun sektör açısından çok önemli olduğunu ve STCW 2010 ile MLC 2006 düzenlemelerine göre ders müfredatlarını güncellediklerini belirterek bunun önemini vurguladı.

Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kadir Seyhan is yaptığı konuşmada öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim