Kahramanmaraş'ta paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında 2 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, daha sonra adli kontrol kakarıyla serbest bırakılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) eski rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ile Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Başkanı Gökçe Özbek tutuklandı.

2 Mayısta, Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlene operasyonlarda Kahramanmaraş'ta faaliyet yürüten Lale Eğitim ve Kültür Derneği'ne baskın düzenlenmiş, bilgisayar ve evraklar incelenmişti. Ayrıca, KSÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, rektör eski yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin eski müdürü Prof. Dr. Yüksel Bölek, üniversitede görevli bazı akademisyenler ile dernek yöneticisi Gökçe Özbek'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Mahkemeye çıkarılanlardan 4'ü tutuklanırken, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile LALEDER Başkanı Gökçe Özbek, adli kontrol karıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine dün yeniden gözaltına alınan eski rektör Karaaslan ve dernek başkanı Özbek ile bir dernek yöneticisi daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cihan
Kaynak: cha