Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen forumun konuklarını “hoş geldiniz” kokteyli ile karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kruvaziyer limanının büyütülmesi gerektiğini vurguladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, “Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu” katılımcıları için “Hoş geldiniz” kokteyli düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen kokteyle başta Seatrade Başkanı Chris Hayman, Medcruise Başkanı Stavros Hatzakos, Yunanistan Limanlar Başkanı ve Denizcilik eski Bakanı Yorgos Anomeritis olmak üzere Forum için İzmir’e gelen yabancı konuklar, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Engin, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı  Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ile sektör temsilcileri katıldı.

Koktelyde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kruvaziyer turizmi, özellikle Ekrem Bey’in öncülüğünde adım adım büyük çabalarla ilerledi ve belli bir aşamaya geldi. Ama geldiğimiz bu noktayı biz İzmir olarak yeterli görmüyoruz. Potansiyelimizin daha yüksek olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, İzmir’deki kruvaziyer limanının büyütülmesi konusuna özel önem verdiklerini söyledi.

Seatrade Başkanı Chris Hayman da İzmir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kentteki kruvaziyer turizminin geleceğine inandığını söyledi. İzmir’in ve Türkiye’nin kruvaziyer turizminde hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Hayman, yıl boyunca kruvaziyer destinasyonu olarak değerlendirilebileceğini vurguladı.

İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu’nda, Türkiye’de kruvaziyer turizminin büyümesi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de en önemli destinasyonlardan biri olarak yıl boyunca değerlendirilmesi ve sektörün Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri gibi konular tartışılacak.

Başkan Kocaoğlu, kokteylde Seatrade Başkanı Chris Hayman ile uzun süre İzmir’deki kruziyer turizminin geliştirilmesi üzerine konuştu.

Editör: TE Bilişim