Çevreci aileden örnek davranış

Marmaris'te 19 yıldır maddi karşılık beklemeden çöp toplayan ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için yaptığı ilginç eylemlerle tanınan İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ve çocukları Türkü ve Ozan Avcı ile birlikte topladıkları çöplerin bir kısmını, tekneye koyarak yat limanına getirdi.

Yoldan geçen vatandaşlarla turistlerin meraklı bakışları ve alkışları arasında torbaları belediye görevlilerine teslim eden Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor şartlar altında çevre temizliği yaptıklarını söyledi.

Teknelerinin arıza yapması nedeniyle sıkıntı çektiklerini ifade eden Avcı, “Kumlubük koyunu temizledikten sonra Turunç beldesinin açıklarına geldiğimizde, tekne arıza yaptı. Denizin ortasında 7 saat boyunca bizi kurtarmaları için yardım bekledik. Bir çok tekneciye rica ettik bizi çekmedi ancak İsveçli turistlerin bulunduğu yelkenli bir tekne yardım etti ve bizi Aktaş mevkine getirdi” dedi.

Tatilcilerin çevreye karşı duyarlı olmadığını belirten Avcı, koylardan pet ve içki şişeleri ile ambalaj kağıtlarının çıktığını kaydetti.

Teknede yaklaşık 200 torba bulunduğunu ve bir bu kadar çöp dolu torbanın da koylarda olduğunu ifade eden Avcı, Marmaris'teki çevrecilere tepki gösterdi. Avcı, “Marmaris'te ne kadar 'ben çevreciğim' diyen varsa yalan söylüyor. Marmaris'te çevrecilik yok, rant var” iddiasında bulundu.

Ailesiyle birlikte koyları dolaşarak geçen yıl Ağustos ayında 350 torba, bu yıl Haziran ayında ise 150 torba çöp topladıklarını kaydeden Avcı, son seferde topladıkları 400 torba ile birlikte bir yıl içinde 900 torba çöp topladıklarını belirtti.

Bu arada, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla eylemler yapan İmdat Avcı, daha önce Marmaris'ten Gökova'ya kadar yol kenarlarını tek başına temizlemişti.

Editör: TE Bilişim