Kovulan kaptanı 2 yıl ceza bekliyor

7 Mart akşam saatlerinde meydana gelen ve Türkiye'de ilk kez DenizHaber.Com'un duyurduğu kazada, kazada Stena Feronia adlı yolcu-araç ferisi, Union Moon adlı yük gemisi ile çarpışmıştı.

SeaNews Turkey'de yer alan BBC News çıkışlı habere göre, Liverpool'dan gelen 21856 GRT'luk 1997 yılı yapımı Stena Feronia, Belfast Körfezi içerisindeki geçit şamandırası yakınında Belfast limanından çıkış yapmakta olan Cook Islands bayraklı 2376 GRT'luk 1985 yılı yapımı Union Moon adlı kuru yük gemisi ile karşılaşmış, Feribot ile yük gemisi kafa kafaya çarpışmıştı.

Çarpışmadan sonra feribotta bulunan 51 yolcuya can yeleklerini giymeleri komutu verilmışti. Ancak Belfast limanına kendi imkanlarıyla ulaşan gemide baş bodoslamada büyük bir hasar oluşmasına rağmen batma tehlikesinin bulunmadığı bildirilmişti. Kazadan sonra gemi kendi imkanlarıyla Belfast'a yanaşmıştı.

Kazaya karışan gemilerden Union Moon'un kaptanı 55 yaşındaki Polonya asıllı Miroslav Pozniak, alkol sınırını aşmakla suçlanıyor.

Pozniak'ın avukatı ise mahkemede yaptığı savunmada; "Olayla ilgisi olmayan bir suçlama" şeklinde görüş bildirdi. Savunmaya göre kaptanın alkollü olmasının meydana gelen kazayla doğrudan ilgisi yok.

Ancak 55 yaşındaki Polonyalı kaptan armatör tarafından işten kovuldu. Kaptanın ayrıca 2 yıla kadar hapsinin isteneceği belirtildi.

Savcılar, davanın daha üst düzey bir ceza mahkemesine taşınacağını ve istenecek cezanın 2 yıldan az olmayacağını belirttiler.

 

 

 

Editör: TE Bilişim