SOĞUK HAVA 3 GÜN DAHA ETKİLİ 

ANKARA - Soğuk hava hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili oluyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek. Soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Yarın, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek. Kar yağışı yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacak. Rüzgar, kuzey ve iç kesimlerde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak esecek.

19 Şubat Salı günü, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri kar yağışlı geçecek.

20 Şubat Çarşamba günü, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı diğer kesimler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun batı kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülecek.

6 YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Hava koşulları ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Kar, tipi ve çığ düşmesi nedeniyle çok sayıda karayolu ulaşıma kapandı.

Tokat, Bursa, Çorum ve Kırşehir'de 6 yolcu otobüsü devrildi. Kazalarda 4 kişi öldü, 151 kişi yaralandı.

Marmara Denizi'ndeki fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle seyir halindeki gemiler güçlük yaşarken çok sayıda uçak seferi de iptal edildi.

Yoğun tipi nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikametine doğru Selimpaşa'dan itibaren çift taraflı, D-100 Karayolu ise Silivri'den itibaren çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim