KOSDER eğitim startını verdi!

KOSDER, eğitim programlarına 26 Şubat Perşembe itibarıyla başladı. İlk eğitim Mercure Altunizade Hotel’de ABS Academy tarafından iki gün sürecek ve ücretsiz veriliyor. Eğitim programı öncesi 7Deniz’e konuşan KOSDER yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, “KOSDER, çok yeni olmasına rağmen denizcilik ve ülkemiz kamuoyunda ses getiren bir dernek haline geldi. Bundan dolayı hem mutlu hem de gururluyuz. Dernek olarak amaçlarımızdan birisi de karada ve denizde görev alan denizcilerimizin eğitim düzeyini geliştirmekti. Bu amaç doğrultusunda eğitim faaliyetlerimize bugün itibarıyla başlamış olduk” dedi.

“KOSDER, denizciliğimizin mesleki örgütlerinden bir tanesi. Biliyoruz ki mesleğimizde, gemilerimizin özelliği, çalışma sahaları, teknolojik gelişmeler, işletme faaliyetleri ile personel kalitesi çok önemli. Son yıllarda işleyişle ilgili yeni kurallar hayata geçirildi. Bu anlamda hem denizde hem karada çalışan arkadaşlarımızın bu kuralları layıkıyla öğrenmesinin onların öncelikle can ve mal emniyeti ve sonrasında yarınları için gerekli olduğun düşünmekteyiz” diyen Çakır, eğitimlerin dikkate alınıp, değerlendirildiği takdirde olumlu sonuçlar elde edileceğini ifade etti. KOSDER’in eğitim konusunda üzerine düşen vazifeyi her daim üstleneceğini ve bu vazife doğrultusunda ilk adımı atmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çakır, “Biz bir dayanışma platformuyuz. Birlikte hareket ettikçe çok basamaklar kat edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Evet ama yetmez”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Türk koster filosunun yenilenmesi için hurda teşviki verilecek olmasını da değerlendiren Çakır, “Koster filosunun yenilenme ihtiyacının ortaya konulması açısından güzel bir gelişme lakin teşviki sadece hurdaya bağlamış olmak armatörün filosunu yenilemesinin önünde de bir engel. En büyük sebebi Türk Bayrağı altında yeterli sayıda hurdaya verilecek gemi bulunmamakta. Diğer tarafta da armatörlerin finansal anlamda zaten sıkıntıları var. Gemisini hurdaya verdiğinde elinde yeterli bir kaynak kalmıyor” diyen Çakır, kanun çıktıktan sonra yürürlüğe girecek tebliğ için dernek öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturulduğunu, o çalışma grubunun hazırladığı raporun yakında Ankara ile paylaşacağını açıkladı.

7 Deniz

Editör: TE Bilişim