Korsanlarla fidye pazarlığı yarın başlıyor  

AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, Yemen açıklarında kaçırılan "Karagöl" isimli Türk bayraklı gemi için sigorta şirketinin Somalili korsanlarla yarından itibaren fidye görüşmelerine başlayacağını açıkladı.

Hindistan'ın Bombay Limanı'na giderken Yemen açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan YDC Denizcilik A.Ş'ye ait "Karagöl" isimli Türk bayraklı gemi için fidye görüşmelerinin yarından itibaren başlayacağı açıklandı. Çaykur Rizespor için düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere memleketi Rize'ye gelen gemi sahibi AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı, gemi personelinin morallinin yerinde olduğunu ve sağlık sorunu bulunmadığını belirterek, can güvenliği açısından her hangi bir sıkıntı görülmediğini söyledi. Gemi mürettebatının aileleri ile telefonla görüştüğünü belirten Yardımcı, "Ancak televizyonların yayınları aileleri endişelendiriyor. Türk bayrağı taşıyoruz. Personelimiz Türk. Bu işi çözeceğiz. Sabır ve sükunet gerekiyor" dedi.

Uluslararası girişimlerde bulunduklarını da ifade eden Yardımcı, "Fidye talepleri bize ulaştı. Salı gününden itibaren fidye görüşmeleri geminin sigorta şirketi aracılığı ile ve profesyonel kadro ile yapılacak. Henüz ortada ciddi bir meblağ yok" diye konuştu.

İlgili resmi makamlar nezdinde tüm girişimlerin yapıldığını da vurgulayan Yardımcı, şunları söyledi:

"Sorun dünya denizciliğinin sorunudur. Gemimizin kurtarılması dünya denizciliğinin sorununun çözülmesi demektir. Her Allah'ın günü bir gemi kaçırılıyor. Dünya liderleri, NATO, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler bu işlerde bir karar verip bu düzensizliği ve bu talihsizliği toparlayacaklardır diye umuyoruz."

Gemilerin terör saldırıları ve bu tür kaçırmalara karşı sigorta içerdiğini de kaydeden Haan Kemal Yardımcı, "Burada bir sıkıntı yok. Personelimizin güvenliği esastır. Zaten uluslararası kurallarda fidye karşılanması yönünde bir karar verilirse de tabi ki bundan kaçınılmayacaktır. Önce can sonra mal. Gelen mala ve paraya gelsin" diyerek sözlerini noktaladı.(dha)
 
 

Editör: TE Bilişim