12 GÜNDE 7 GEMİ KAÇIRILDI
 
MOGADİŞU - Aden Körfezinde bugün kaçırılan Hong Kong gemisinin, İran için çalıştığı bildirildi. 

Bahreyn'de üslenen Amerikan 5. Filosundan Komutan Jane Campbell, Yemen açıklarında kaçırılan "Delight" adlı yük gemisinin Hong Kong bandıralı olduğunu, ancak İran Denizcilik İşletmeleri hesabına çalıştığını söyledi. Gemide 25 kişilik mürettebat bulunuyor.

Bu arada, 100 milyon dolar değerinde ham petrol taşırken kaçırılan, bir uçak gemisinin 3 kat büyüklüğündeki Suudi petrol tankerinin de Somali açıklarında demirlediği belirtildi. 

Bölgede devriye gezen NATO ve Amerikan savaş gemileri, şimdilik tankere müdahale etmeme kararı almış bulunuyor. 

Uluslararası Denizcilik Bürosu, pazar günü 7 Kasım'dan bu yana 5 geminin kaçırıldığını açıklamıştı. Hafta sonu kaçırılan Suudi tankeri ve bugün kaçırılan Hong Kong gemisiyle birlikte son 12 gün içinde Somalili korsanların kaçırdığı gemi sayısı 7'ye yükseldi. 

Somalili korsanlar, sene başından bu yana kaçırdıkları, aralarında silah ve tank yüklü bir Ukrayna gemisi ile 2 Türk gemisinin de bulunduğu çok sayıda gemiyi halen ellerinde rehin tutuyor.

Editörün Notu: 330 metre boyundaki bu tanker uçak gemisinin 3 katı büyüklüğünde değildir. En büyük uçak gemileri sayılan Nimitz sınıfı uçak gemilerinin boyu 332 metredir. Orijinal haberde yer aldığından "Uçak gemisinin 3 katı büyüklüğünde" ibaresini çıkartmadık ancak bu notla düzeltmek isteriz.

Editör: TE Bilişim