Korsanlara karşı eskortluk

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında Tuğgeneral Metin Gürak brifingin ardından gazetecilerin "deniz haydutluğu" ile ilgili sorularını yanıtladı.


Gazetecilerin , Somali açıklarında korsanlarca kaçırılan onlarca gemi ve iki Türk gemisinin durumu hakkında bilgi istemesi üzerine Tuğgeneral Metin Gürak kısa bir bilgi verdi.

Gazetecilerin bu kez de Türk gemilerinin kurtarılması için Türk SAT komandolarının bir operasyon düzenleyeceği yolundaki haberlerin doğru olup olmadığı sorması üzerine, Tuğgeneral Gürak, yine fazla ayrıntıya girmeden şu bilgileri verdi.

"Türkiye'nin bölgedeki savaş gemisi Gökova Fırkateyni, NATO komutası altında görev yapıyor ve şu anda da bu görev kapsamında Birleşmiş Milletler'in gıda programına ait bir gemiye refakat ediyor. Bu görev 5 Aralık'a kadar devam edecek. Bu görevden sonra da Türkiye'nin orada gemi bulundurmaya devam edecek. Bu arada korsanlarla ilgili gelişmeleri Türk Silahlı Kuvvetleri çok yakından takip ediyor"

GÖKOVA GÖREV BAŞINDA

Tuğgeneral Metin Gürak'ın Ankara'da bu bilgileri verdiği saatlerde savaş gemimiz Gökova Hint Okyanusu'nda korsanların saldırılarına karşı MV. Salaam isimli gemisini ve içindeki Somali halkına gönderilen insani yardım malzemelerini koruyordu. İşte bu eskorluğun fotoğrafı dünya ajanslarına yansıdı.
 

Editör: TE Bilişim