Korsanlar Karagöl Gemisini Serbest Bıraktı

Karagöl gemisi dün gece saat 01:30 itibariyle serbest bırakıldı. Gemi Birleşik Arap Emirliklerine doğru yol alıyor. Yakıtı az kalan gemide Kaptan Uğur Mümtaz Temeltaş; "Gidebileceğimiz yere kadar uzaklaşacağız" diyor.

Saat 01:3o da karartma moduna geçildi

KaptanHaber.Com sitesi Karagöl gemisinin kurtulma ayrıntılarını yazdı. Karagöl Gemisi için dün gece uzun geçti. Fidye alındığını düşünen korsan grupları arasında tartışma çıktı. Gemi kaçıramayan "işsiz" korsan grupları geminin etrafını sardı.... Gemi kaçıramayan korsan grupları geminin etrafını sardı, fidye alan korsan grubu gemiden çıkarken, gemi kaçıramamış korsanlarla çatıştı. 

Karagöl Serbest

Karagöl gemisi kaptanı Uğur Mümtaz Temeltaş; gemideki herkesin durumunun iyi olduğunu, personelin kamaralarında istirahat ettiğini, her ihtimale karşı güverteye gözcüler yerleştirdiğini söyledi.

Temeltaş, kurtulma işleminin kolay olmadığını, 60 günlük sıkıntıyı 1 gecede yaşadıklarını, ama kurtuldukları için mutlu olduklarını ve kurtulmalarını sağlayan Armatörleri  YDC Denizcilik'e teşekkür ettiklerini söyledi.

Temeltaş gemide kalan ağır yakıtla Birleşik Arap Emirlikleri'ne rotayı çevirdiklerini ve gidebilecekleri yere kadar gideceklerini söyledi.

Geminin uzun süre tropikal sularda durmaktan midye bağladığını ve hızının düştüğünü de ifade etti.

Olaylı kurtulma

Karagöl Gemisinden KaptanHaber'in elde etiği bilgilere göre kurtulma kolay olmadı.

Öncelikle korsan grupları arasında anlaşma yok. Kurtulan geminin ödediğini düşündükleri fidyede gözü olan diğer korsan grupları fidye alan grubu rahat bırakmıyorlar.

Karagöl'ü kaçıran 19 kişilik korsan grubu, dün gece yarısı gemide karartma uygulayarak gemiden ayrılmak istediler.

Gemiye "güvenliğinizden biz sorumluyuz, artık gidebilirsiniz" dediler, ve gemiden 2 grup halinde ayrılmak istediler.

İlk grup gemiden ayrıldı. Ancak bu esnada geminin etrafını gemi gemi kaçıramadığı için "işsiz" olan korsan grupları sardı.

Fidyenin alındığını tahmin eden bu "işsiz" korsan gruplarıyla gemiden ayrılan korsan grubu arasında kavga çıktı.

Bu esnada ilk ayrılan 9 kişilik korsan grubundan 7'sinin hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Ancak bunun çatışmada mı olduğu yoksa kaza gmı geçirdikleri tam netleşmedi.

Daha sonra 10 kişilik 2. Korsan grubu gemiden ayrıldı.

2. Korsan grubu gemiden ayrıldıktan sonra onların da botları alabora oldu.

Bilindiği gibi daha önce Sirius Star'ı kaçıran korsanların da fidye aldıktan sonra botları alabora olmuş, 5 korsan hayatını kaybetmişti.

Bu manzara "fidye parası hayır etmiyor" dedirtti.

YDC Denizcilik "Fidye vermedik"

YDC Denizcilik yetkilileri gemiyi korsanlardan kurtarmak için fidye vermediklerini korsanları ikna ederek geminin serbest bıraktırıldığını açıkladılar.

KaptanHaber dün haber aldı, teyid edemediğinden vermedi

KaptanHaber.Com olarak dün Türkiye Saati ile 16:00 da Karagöl Gemisi'nin kurtulduğu haberini aldık. Ancak haberi 2. bir kaynaktan teyid edemediğimizi için sorumlu yayıncılık anlayışımız içerisinde vermeyi uygun bulmadık.

Bugün bu sevinçli haberi sizlere ulaştırırken, kaçırılan gemideki mürettebata ailelerine ve tüm denizcilik sektörümüze geçmiş olsun diliyoruz.

Editör: TE Bilişim