Korsanlar fidyeyi artırdı

Korsanlar, Aden Körfezi'nde 2 ay önce kaçırdıkları “Horizon-1” adlı kuru yük gemisi için istedikleri fidye miktarını 2'ye katladı. 23 Türk mürettebatla birlikte korsanların elinde tutulan gemi için yeni fidye miktarı 20 milyon dolar.

Aden Körfezi'nde 8 Temmuz'da kaçırdıkları 'Horizon-1' adlı kuru yük gemisi için 10 milyon dolar fidye isteyen korsanlar, fidyeyi 2'ye katladı. 23 Türk mürettebatla birlikte kaçırılan geminin avukatı Nilgün Yamaner, geminin bırakılması için korsanların 20 milyon dolar istediğini açıkladı. AFP'nin haberine göre Yamaner, "Fidye için 20 milyon dolar istediler. Ancak bunun gibi gemi kaçırmalarında görüşmeler genellikle, istenilen rakamın yüzde 10-20'si kadarda tamamlanır. Bizim durumumuzda bu rakamı 2-4 milyon dolar olarak öngörebiliriz" dedi.

SONA YAKLAŞILIYOR

Horizon A.Ş'nin avukatı Nilgün Yamaner ayrıca, korsanlarla pazarlık konusunda sona yaklaştıklarına inandıklarını belirtti, firmasının fidye vermek için görüştüğü bilgisini reddetti. 'Horizon-1' gemisinin tutulduğu bölgenin tamamen korsanların kontrolünde olduğunu dile getiren Yamaner daha önce de, “Somalili korsanlar, gemilerin sigorta durumunu iyi biliyor. Deniz ticaretinde gemiler de yükler de sigortalıdır” demişti.

Editör: TE Bilişim