Korsanlar, balıkların yağmalanmasından şikayetçi 

Somali açıklarında ve Hint Okyanusu'nda son iki yıldır eylemlerini yoğunlaştıran Somalili korsanlar, Batılı ülkelere ait balıkçı gemilerinin Somali'nin balık zengini sularını yağmaladığını söylüyor.

Kendisini korsanların sözcüsü olarak tanıtan Ahmed Kaddaf, Batılı balıkçı gemilerinin yerel balıkçıları taciz ettiğini, onların ağlarına zarar verdiğini ifade etti.

Kaddaf, yatlarından kaçırdıkları Britanyalı çift Paul ve Rachel Chandler'in güvende olduklarını ve rehinelere zarar vermeyeceklerini ifade etti. Korsanlar, çifti serbest bırakmak için 7 milyon dolar fidye talep ediyor.

Somali Başbakanı Ömer Abdiraşid Ali Şarmarke de çarşamba günü Londra'da düşünce kuruluşu Chatham House'da yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin Somali kıyılarında yaşa dışı olarak balık avladıklarını, bunun da Somalili eski balıkçıları korsanlık yapmaya ittiğini söylemişti.

Somali kıyılarında yabancıların yaptığı balık avının kapsamından haberdar olduklarını söyleyen Şarmarke, adını açıklamayacağı bazı ülkelerin Somali sularında yasa dışı olarak balık avladıklarını belirterek, Somali kıyılarından kaçak olarak alınan balıkların değerinin yüz milyonlarca doları bulduğunu tahmin ettiklerini vurguladı.   

Editör: TE Bilişim