İngiliz bayraklı araba gemisi korsanlarca kaçırıldı

İngiliz dışişleri bakanlığı, kaçırılma olayını doğrularken, gemi mürettebatı arasında hiç İngiliz vatandaşı bulunmadığını açıkladı. Geminin 25 kişilik mürettebatının ise 10 Ukraynalı, 8 Bulgar, 5 Hintli ve 2 Romanyalıdan oluştuğu öğrenildi.

İki gün önce de yine İngiliz bayraklı ürün tankeri St. James Park, Tayland'dan İspanya'ya giderken Aden Körfezinde korsanlarca kaçırılmıştı.

AB Deniz Gücü (EUNavFor) Komutanı John Harbour, bir açıklama yaparak M/V Asian Glory adlı geminin bir araba gemisi olduğunu ve "AB Deniz Gücünün çalışma bölgesinin çok dışında" kaçırıldığını söyledi.

Harbour; geminin güvenli koridora doğru rotasını çevirmiş olduğunu ancak kaçırıldığında henüz bu koridora girmemiş olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre kaçırıldığında gemi Somali sahilinden 620 deniz mili açıkta seyretmekteydi.

Geminin Singapur'dan Suudi Arabistan'ın Cidde Limanına otomobil götürmekte olduğu öğrenildi. Geminin 4000 adet otomobil taşıma kapasitesi bulunuyor.

1994 yılı yapımı Asian Glory, 44818 GRT'luk bir araç taşıyıcı gemi. Geminin sahibi İngiltere merkezli DAYER MARITIME INC, işleticisi ise ZODIAC.

İki gün önce kaçırılan "St. James Park" adlı İngiliz bayraklı tankerin işleticisi de Zodiac'tı.

Editör: TE Bilişim