Horizon-1'i Kaçıran Korsanlar 10 Milyon $ Fidye İstiyor

Korsanlar, bugün Horizon 1 gemisinden 4 kişiye aileleriyle görüşme izni verdi. Aileleriyle görüşen mürettebatın aktardığına göre korsanların fidye talebi 10 Milyon $.

Gemiden ailesini arıyan 4 kişiden biri olan Horizon-1'in makine yağcısı Orhan Yudar; ablası Banu Kalpar'a iyi durumda olduklarını söyledi.

Ablasıyla ancak 2,5 dakika görüşmesine izin verilen Yağcı Orhan Yudar; şunları aktardı:

"Biz şu anda iyi durumdayız, yakıtımız ve kumanyamız var. Ancak içme suyu durumu kritik. Suyumuz bitiyor. Korsanlar bizlere iyi davranıyor. Kamaralarımızda kalmamıza müsaade ediyorlar. Şimdilik yiyecek sıkıntımız yok ama ilerde olacak. Suyumuz çok azaldı. Korsanlar 10 Milyon $ istiyorlar. Önerilen parayı ise çok az buluyorlar. Korsanların bize hiç bir şekilde baskısı yok herkes kamaralarında".

Banu KalparHorizon 1 gemisinin makine yağcısı Orhan Yudar'ın Eskişehirde ikamet eden ablası Banu Kalpar ise, DenizHaber'e; geminin armatörü şirketin kendilerine zamanında ve doğru bilgi vermediğini savundu.

Banu Kalpar; "Şirket bize önce silahsızlar ve 3 kişiler diye bilgi verdi. Sonra Deniz Kuvvetlerinden 5 kişi ve silahlı olduklarını öğrendik. Bizlere dönünce size moral gecesi düzenleyeceğiz diye avutuyorlar. Oysa biz doğru bilgi istiyoruz ve bu işle ciddi bir şekilde ilgilenilmesini istiyoruz" dedi.

Aysun kaptan da babasını aradı

Gemiden görüşmesine korsanlar tarafından izin verilen bir diğer kişi olan Horizon 1'in 4. kaptanı Aysun Akbay da babası Özcan Akbay'a iyi olduklarını ve korsanların kendilerine baskı yapmadıklarını söyledi.

Aysun Akbay'ın babası Özcan Akbay'ın DenizHaber.Com'a aktardığına göre, Aysun Akbay; korsanların fidye taleplerini geminin armatörüne ilettiklerini, armatörün bu miktarı fazla bulduğunu söyledi.

Özcan Akbay; "Çocuğumuz çok genç. Çok endişeliyiz. Bu esaret çok uzun sürerse orada insanların psikolojileri de bozulabilir. Konunun bir an önce halledilmesini istiyoruz" dedi.

Baba Akbay; fidye konusunu şirkete aktardıklaırnı ancak şirketin fidye konusunda kimseyle görüşme yapmadıklarını kendilerine ilettiğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim