Korsanlar Mudanya'da

"Korsan gezgin" adlı yat grubu Mudanya sahillerine çıkarma yaptı.

Korsanlar grubu, Zeytinbağı ve Mudanya Yat Kulübü'nün davetlisi olarak her yıl tekrarladıkları "yaza merhaba" yat gezilerini bu hafta sonu Zeytinbağı ve Mudanya'da gerçekleştirdi. İstanbul'dan denize açılan yatlar, ilk molalarını Zeytinbağı'nda verdi.

Geceyi Zeytinbağı'nda geçiren yatçı korsanlar, Zeytinbağı Belediye Başkanı Ali Turan'ın konuğu oldu. Ertesi gün Mudaya'ya hareket eden 26 yattan oluşan grup, Mudanya Arnavutköy Balıkçı Barınağı'na demirledi. Mudanya Belediyesi Bandosu tarafından marşlarla karşılanan korsanları burada Yat Kulübü Başkanı Turgut Batman ağırladı. Yatçılar öğle yemeğinin ardından Zeytinbağı Balıkçı Barınağı'na geri döndü. Geceyi burada geçiren korsan gezgin Yatçıları, sabah erkenden İstanbul'a hareket ettiler.

Korsan grubu üyesi Özgür Evren, "Bin kişiyi aşmış, 200 teknesi bulunan bir grubuz. Geçen sene aynı faaliyeti Marmara Adası'nda gerçekleştirmiştik Bu yıl Mudanya'dayız. Gayemiz insanları tekneye alıştırmak ve denizi sevdirmektir. Tamamen gönüllülerden oluşan grubumuzda ille tekne sahibi olmak gerekmez, denizi seven herkes üyemiz olabilir" dedi.

Davet üzerine 26 tekne ve 400 metre uzunluğunda bir filoyla Mudanya'ya geldiklerini ifade eden Evren, gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim