İZMİT KÖRFEZİ TEMİZLENİYOR

İzmit sahilinde denizin iğrenç görüntüsü büyük ölçüde dağılmıştı. İzmit Körfezi’nin açıklarında, Halıdere, Ereğli, Karamürsel bölgesinde de deniz mavi rengine geri döndü.

İzmit Körfezi’nin çeşitli kesimlerinde kırmızılığın dağıldığını, deniz mavisinin geri döndüğünü gören duyarlı insanlar son derece mutlu oldu. Kuşkusuz son günlerdeki rüzgarın kirliliği dağıtmada önemli payı vardı. Ancak İzmit Körfezi’ndeki aşı kirlenmeyle birlikte ortaya çıkan büyük tepkinin de önlemlerin artmasını sağladığı biliniyor. Belki de gerçekten yeterince çalışmayan, çalıştırılmayan arıtma tesisleri devreye alınmıştı.

Öteyandan Çevre ve Betkanyon Orman Müdürlüğü 5 Haziran’da Dünya Çevre Günü’nü renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 5 Haziran Pazar günü İzmit’te ve Körfez’de de çeşitli etkinlikler planlanıyor. İzmit Körfezi’nde yeniden başlayan duyarlılığın artarak sürmesi ve denizin bir daha o korkunç kirli görünümüne dönmemesi herkesin ortak dileği.

İzmit sahilinde ve Körfezin hemen hemen her yerinde uzun süreden beri var olan aşırı kirlilik büyük ölçüde dağıldı. Dün İzmit’te denizin rengi büyük ölçüde maviye dönmüştü. Özellikle karşı sahilde, Ereğli-Halıdere bölgesinde deniz pırıl pırıldı.

Kaynak:Cemal Kaplan-NTV-MSNBC

Editör: TE Bilişim