Körfez Büyükşehir'in Kanatları Altında

 Büyükşehir'in altı yıl önce Kocaeli'yle tanıştırdığı deniz uçağı 2014'te de Körfezi kirletenlerin korkulu rüyası olacak. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez'in temizliğini Kocaeli semalarından denetliyor. Altı yılda Körfez'e sintine bırakan 378 gemiye 10 milyon 717 bin 88 lira ceza kesildi. Sadece 2013 yılında kesilen ceza tutarı; 17 gemiye 954 bin 222 lira oldu.

ANINDA TESPİT EDİLİYOR

Büyükşehir'in Körfez'deki deniz kirliliğini önlemek için hizmete aldığı deniz uçağı, çevreye duyarsız kalan gemi ve kuruluşların korkulu rüyası. Deniz uçağı deniz kirliliğinin önüne geçilmesinin yanı sıra kıyı güvenliği, orman yangınlarının tespiti gibi birçok işlevi de yerine getiriyor.

CEZA SAYISI DÜŞTÜ

Deniz uçağı denetimleri sayesinde denizi kirleten gemilerin sayısında geçen yıllara oranla büyük düşüş gerçekleşti. Bu da uçağın yaptırımını gözler önüne seriyor. İstatistik rakamlara göre; 2007 yılında denizi kirlettiği tespit edilen 94 gemiye 2 milyon 67 bin TL ceza kesilirken, 2013 yılında gemi sayısının 17'ye gemiye cezanın da 954 bin 222 liraya düştüğü görülüyor.

2014 İÇİN İHALE YAPILDI

Deniz uçağı ile gemiler, deniz araçları, dereler, kıyı tesisleri ve fabrikalar kontrol ediliyor ve kirliliğe neden olan unsurların ilgili birimlere bildiriliyor. Büyükşehir Belediyesi deniz uçağı denetleme hizmetinin sürdürülmesi için ihale gerçekleştirdi. İhaleye tek istekli Hakan Osanmaz işletmecilik katıldı. Katılımcı 785 bin TL teklif verdi.

Editör: TE Bilişim