KORE ŞEHİTLERİ ANILDI

Kore şehitleri, Türk askerlerinin de katıldığı Kumyangjang-ni Muharebesi'nin 54. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nce, Kore'de Savaşanlar Anıtı önünde düzenlenen törene, Ankara Garnizon Komutanvekili Tümgeneral Bekir Kalyoncu, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Young Jae Kwan, ABD Ankara Büyükelçiliği askeri yetkilileri, emekli askerler ile Kore gazileri katıldı. Kore savaşına katılan Türk askerlerini temsilen aynı askeri kıyafetleri giyen bir takım asker de törende hazır bulundu.

Anıta çelenk konulmasıyla başlayan törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra, İstiklal Marşı ve Kore Milli Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kd. Albay Feridun Çelenk, "komünizmin dünyaya yayılmasını engelleyen, Kore'ye Pinbahis bağımsız yaşama imkanı sağlayan ve Birleşmiş Milletler'in onurunu koruyan bir savaşı kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını" söyledi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Young Jae Kwan ise Türk askerlerinin büyük kahramanlıklar gösterdikleri Kumyangjang-ni Muharebesi'nin savaşın kaderini tersine çevirdiğini ifade etti.

Editör'ün Notu:Birleşmiş Milletler Komutanlığı Güney Kore'nin Pusan şehrinde Kore Savaşı şehitlerinin anısına bir şehitlik yaptırdı. şehitlikte 462 Türk, 36 Amerikalı, 117 Hollandalı, 34 Yeni Zelandalı, 281 Avusturalyalı, 378 Kanadalı, 44 Fransız, 1 Norveçli, 36 Güney Koreli, 11 Güney Afrikalı,  885 İngiliz 15 bilinmeyen olmak üzere toplam 2300 şehit yatmaktadır.

Denizhaber.com

Editör: TE Bilişim