Aydın'ın Didim ilçesinde iki, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi açıklarında iki adet olmak üzere toplam 4 köpek balığı yakalandı. Ege'ye doğru köpek balığı akını yaşandığını belirten balıkçılar, Didim'de 10 tane daha köpek balığı tespit ettiklerini söyledi.
 
Radarda 8 tane köpek balığı tespit eden Didimli balıkçılar, yakalamak için seferber oldu. Camgöz türü köpek balıklarından ikisi bu sabaha karşı balıkçıların ağına takıldı. Yakalanan köpekbalıklarından bir tanesi Muğla'nın Yatağan ilçesinde kurulan açık halk pazarına götürülürken, 3.60 metre boyunda ve 600 kilogram ağırlığındaki diğeri ise Aydın'ın Salı Pazarı'na misafir oldu.

Alışveriş yapmak için pazara çıkan vatandaşlardan birçoğu, ilk defa yakından görme fırsatı buldukları köpekbalığını inceleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi. Kamerası olanlar da Aydın pazarlarına ilk kez getirilen dev balığın görüntülerini çekti. Balığı yakalayan Osman Mansur, Didim ilçesine köpekbalığı akını olduğunu radar sayesinde öğrendiklerini söyledi. Kardeşi Ali ile birlikte sahibi oldukları "Ali Reis" isimli teknenin ağlarına bu sabah saat 05.30 sıralarında iki tane köpekbalığı takıldığını anlatan Mansur, ağları zorlamaya başlayan balıkların kaçmaması için 8 kilogram beyaz peyniri yem olarak kullandıklarını açıkladı. Teknedeki 30 mürettebatın uzun uğraşmalar sonucu vinç yardımıyla köpekbalığını tekneye çıkarabildiğini belirten Mansur, dev balığın ağlarına büyük zarar verdiğini kaydetti. Osman Mansur, "Vatandaşlarımızın görmesi için pazara getirdik. Diğer köpek balıklarının da peşindeyiz. Balıkları, aracı bir kuruluş vasıtasıyla Japonya'ya göndereceğiz." dedi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören açıklarında avlanan balıkçılar da iki adet köpek balığı yakalamayı başardı. Balıkçılar, yaklaşık yarım tonluk köpek balıklarını tekneye çıkarmakta zorlandı. Vatandaşlar, balıkları görmek için Ören İskelesi'ne akın etti. Uzun süre teknede sergilenen balıkların İzmir ve Antalya'da satışa sunulacağı açıklandı. Bölgedeki balıkçılar, bu kadar büyük köpek balığına ilk kez rastladıklarını söyledi. Bu cins balıkların insan ve teknelere saldırmadığını vurguladı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim