İzmir Körfezi ve İzmir Limanı Rehabilitasyon Projesi Çalıştayı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi ve İzmir Limanı'nın Rehabilitasyon Projesi'nin, konu hizmet olunca siyasetin teferruat olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyan bir proje olduğunu söyledi.

Yıldırım, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Körfezi ve İzmir Limanı'nın Rehabilitasyon Projesi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında İzmir'de önemli projelerde işbirliği yapıldığını ve güzel projelere imza atıldığını belirtti. Projenin, İzmir Limanı'nın daha iyi kullanılması ile körfezdeki suyun sirkülasyonunun sağlanması yoluyla suyun temizlenmesi, ekolojik yapının yeniden kazandırılmasını hedeflediğini belirten Yıldırım, projede çok güzel bir işbirliğinin sağlandığını bildirdi.

Yıldırım, projede kullanılacak araçların hazır olduğunu anlatarak, çevreye yönelik bazı konuların tamamlanması durumunda projenin hızla ilerleyeceğini ve İzmir halkının canlı çeşitliliği içeren körfeze kavuşacağını kaydetti. Kentin kalkınmasına katkı sağlayacak, vatandaşların refahını ve yaşam kalitesini artıracak her türlü projeye destek vereceklerine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Her zaman hiçbir siyasi mülahazayı dikkate almadan, böyle projelere destek olmayı sürdüreceğiz. Çünkü İzmirliler bunu hak ediyor. Siyasi rekabet hizmeti de artırıyor. Bu yüzden mutluyum ama arada ayarı kaçırıyoruz. Böyle zamanlarda hizmet akamete uğruyor. Ayarını kaçırmazsak, siyasetin de zararı yoktur. Bu proje, konu hizmet olunca siyasetin teferruat olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyan bir projedir.''

Çalıştayda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir Limanı'nın rehabilitasyonunun, bir lojistik üs olan İzmir'in ticaretinin artması için ''olmazsa olmaz'' bir proje olduğunu söyledi. Proje tamamlandığında liman gelirlerinin 3 kat artmasının öngörüldüğü bilgisini veren Kocaoğlu, ''Su kalitemiz de yükselecek ve yüzülebilir bir körfeze sahip olacağız'' diye konuştu. Kocaoğlu, İzmir ve bölge için son derece önemli olan projelerde İzmir'e verdiği destekten ötürü Bakan Yıldırım'a teşekkür etti.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da İzmir'in gelişimine katkı sağlayacak projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje, İzmir Körfezi'nin güney aksı boyunca yaklaşma kanalı açılmasını, limanın derinleştirilmesi ve konteyner terminal alanının oluşturulması ile körfezin güney aksı boyunca açılacak akıntı iyileştirme kanalları aracılığıyla körfezdeki sirkülasyonun artırılmasını, böylece canlı türlerinin çeşitlendirilmesini amaçlıyor.
Editör: TE Bilişim