Ege Sularında Yürek Burkan Dram

 BODRUM’dan Yunanistan’ın Kilimli (Kalimnos) Adası’na geçmeye çalışan Kongo uyruklu 38 kaçağın içinde bulunduğu zodyak bot, Çatal Adası yakınlarındaki Pırasa Kayalıklarına çarparak battı. Kayalıklara çıkarak dört saat bekleyen kaçakları, sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

Bodrum’dan bu gece yarısı bindikleri 9 metrelik zodyak botla Yunanistan’ın Kilimli Adası’na geçmeye çalışan Kongo uyruklu 38 kaçak, fırtınaya yakalandı. Turgutreis Mahallesi’ne 2 mil uzaklıktaki Çatal Adası yakınlarındaki Pırasa Kayalıkları’na çarpan bottan suya düşen kaçaklar, kayalıklara çıkarak kurtulmayı başardı.

2’si çocuk, 9’u kadın 38 kaçak, balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye hareket eden 11 No’lu Sahil Güvenlik Botu tarafından kurtarıldı. Turgutreis Limanı’na getirilen kaçakların bellerine kadar ıslandıkları, çocukların ağladığı görüldü. Askerlerin eşliğinde bottan indirilerek üstleri kurutulan kaçaklara yiyecek verildi.

Kaçakların, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"ÖLÜMÜ GÖZE ALDIK"

Kurtarılanlardan öğretmen olduğunu belirten 28 yaşındaki Waja Neyayu ifadesinde, "Botu kendimiz kullanıyorduk. Yunan adasının ışıklarını görüyorduk. Ancak sabaha karşı fırtına çıktı ve yolumuzu kaybettik. Nereye gideceğimizi düşünürken bir kayalıklara çarptığımızı ve botun su almaya başladığını gördük.

Bottan inerek kayalıklara tırmanıp, gündüz olmasını beklemeye başladık. Ardından askerler gelip, bizi kurtardı. Hava çok soğuktu. Daha rahat ve huzurlu bir yaşam için ölümü göze aldık. Çünkü başka çaremiz yoktu" dedi.

İstanbul’dan bir minibüsle Bodrum’a gelen ve Kilimli Adası üzerinden İtalya’ya gitmek istedikleri öğrenilen kaçakların, kayalıklarda yaklaşık dört saat bekledikleri belirtildi. Kaçakların ifadelerinin alınmaya başladığı, ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edileceği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim