KOMUTANLIK'TA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar sonucu emekliye ayrılan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Necati Kurt, Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel'e görevini devretti.

Akdeniz Bölge Komutanlığı tören alanında gerçekleşen komuta devir-teslim törenine Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfü Sancar, Adana Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Abdulkadir Eryılmaz, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel ve emekliye ayrılan Tuğamiral Necati Kurt, Mersin Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Mersin Büyükşehir Beyediye Başkanı Macit Özcan ve davetliler katıldı. Tipobet

Saygı duruş ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan tören Akdeniz Bölge Komutanlığının tarihçesinin okunması ile sürdü. Tuğamiral Necati Kurt'un emeklilik kararının okunması ve Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel'in atama emrinin okunması ile devam edilen törende Tuğamiral Necati Kurt bir konuşma yaptı.

Kurt, konuşmasında, 'insanların geçici görevlerin ise kalıcı' olduğunu belirterek, ulusu, milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri için tüm gayreti ile çalıştığını ifade etti. Konuşma sırasında komutanların eşlerinin duygulandığı gözlendi.

Tuğamiral Necati Kurt'un konuşmasının ardından Komutanlık Forsu arya edilerek yerine Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel'in Komutanlık Forsu toka edildi. Daha sonra Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Lütfü Sancar, Tuğamiral Necati Kurt'a, Güney Deniz Saha Komutanlığı şiltini verdi. Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel'de Kurt'a, Akdeniz Bölge Komutanlığı fors ve şiltini takdim etti. Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel, görevi devralmanın onur ve heyecanını yaşadığını belirterek, emrindeki birlikleri en iyi şekilde yönlendirerek verilen görevleri en iyi şekilde eksiksiz olarak yerine getirmek için çalışacağını ifade etti.

TUĞAMİRAL AHMET SERDAR AKINSEL'İN ÖZGEÇMİŞİ

1957 Yılında İstanbul'da doğan Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel, 1979 yılında Deniz Harp Okulundan Mezun oldu.

1983 Yılına kadar çeşitli Tıp Gemilerinde Branş Subaylığı yapan Akınsel, 1983-1985 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Naval Portgraduate School'da elektronik dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Görevine Eğitim Görevlisi olarak devan eden Akınsel, 1986 yılında Fırkateyn Projesinde görevlendirildi. Daha sonra TCG Turgutreis gemisinde Hava Savunma Harbi subaylığı görevini üstlenen Akınsel, 1992 - 1995 yılları arasında Genel Kurmay Plan Prensipler Başkanlığı Silahsızlanma ve Uluslar arası Güvenlik İşleri Dairesinde Plan Subaylığı yaptığı sırada Roma, İtalya ve NATO Savunma Koleji ve Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamladı.

Akınsel 1999-2002 yılları arasında Washington Deniz Ateşeliği görevini yürüttü. Tuğamiral Akınsel, 2003 yılında Yıldızlar Su Üstü Eğitim Merkezi Komutanı olarak görev yaptı. Akınsel son olarak İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevini yürüttü. ABD Liyakat Madalyası sahibi Akınsel, evli ve bir çocuk babası.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim