Komşu, Schengen kilidini kırıyor

Yunanistan, Türk turistlere Schengen vizesini kolaylaştırmak için Antalya'da vize ofisi açıyor. Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı George Nikitiades, ofis ile bir günde alınabilecek uzun süreli Schengen'in müjdesini verdi

Avrupa ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'ye AB'nin kapısı komşu Yunanistan'dan açıldı. Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'nda toplam 219 milyar euroluk mali yardımın ardından ekonomisini rahatlatmak için dizi değişikliğe giden Yunanistan, turizm gelirlerine umut bağladı. Bu amaçla ülkeye turist girişini artırmak isteyen Yunanistan Turizm Bakanlığı, Türk turist sayısını artırmak için hızla çalışmalara başladı.

Dünyada 90 milyar dolarlık kruvaziyer turizmin kontrol eden kruvaziyer patronlarının dün İstanbul'da biraraya geldiği "Seatrade" toplantılarına konuşmacı olarak katılan Yunanistan Turizm Bakanı Yardımcısı George Nikitiades, SABAH'a yaptığı açıklamada Antalya'da kuracakları bir vize ofisi ile vize işlemlerini hızlandıracaklarını söyledi.

Nikitiades, günler alan Schengen vizesi için Antalya'da açacakları ofisin tüm evrak işlemlerini kendileri adına hızlandıracağını ve bir gün içerisinde bile vize verebileceğini söyledi. Bu vizenin günübirlik Yunan adaları girişi için değil 6 aylık - 1 yıllık gibi uzun dönemli Sechengen vizesi olacağını altını çizen Nikitiades, Türk turistlerin Yunan adalarına büyük ilgi duyduğunu ve yaptıkları harcamaların kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Yunan Bakan Yardımcısı, Antalya'daki ofisle hızlı vize uygulamasına yakın zamanda başlanacağının da müjdesini verirken Antalya'nın ardından Bodrum'da da ofis açmak için çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

RUS TURİSTLERİ DE HEDEFLİYOR

Vize ofisi ile hedeflerinin sadeceTürk turistler değil aynı zamanda Rus turistler de olduğunu anlatan George Nikitiades "Antalya'ya gelen Rus turistler günübirlik de olsa Yunan Adalarını görmek istiyor. Ancak bunun için iki gün Schengen vizesi beklemiyor. Onlar için de işlemleri hızlandıracağız" dedi.

KRUVAZİYERİN DEVLERİ ÇIRAĞAN'DA 2012 HEDEFLERİNİ KONUŞTU

Tura Turizm tarafından Çırağan Palace Kempsinki Otel'de düzenlenen SeaTrade zirvesi kruvaziyer şirketlerinin üst düzey yöneticilerini ağırladı. 2010'da 6.7 milyar gelir elde eden Royal Caribbean Cruises Başkan Yardımcısı John Tercek, Carnival Corporation Liman ve Destinasyon Geliştirme Başkan Yardımcısı Gioria Israel, Princes Cruises Avrupa başkan Yardımcısı Bruce Krumrine, Norwegian Cruise Line Başkan Yardımcısı Stece Reister, ve TUI Cruises Direktörü Tine Oelmann gibi önemli isimler katıldı.

 

Editör: TE Bilişim