Meğer Kolomb Amerika`yı yeniden keşfetmiş

Amerikan Kongresi `nin kütüphanesinde bulunan bir harita, Amerika `nın batı kıyısının Kristof Kolomb `dan yaklaşık 200 yıl önce Venedikli denizci Marco Polo tarafından keşfedilmiş olabileceğini ortaya koydu.

Fransız VSD dergisinde yayınlanan habere göre, Marcian Rossi adlı İtalyan kökenli bir Amerikalı tarafından 1933 yılında kütüphaneye getirilen belge, Hindistan , Çin , Japonya ve Amerika `nın kuzeyini gösteren haritanın yanında bir gemiyi resmediyor.

Dergideki makalenin yazarı Thierry Secretan, `Gemili harita` adlı bu belgede geminin altına çizilen bir armadaki harflerden Marco Polo isminin çıktığına yer verdi. 1295`te Venedik `e gelen Marco Polo `nun Kuzey Amerika `nın varlığıyla ilgili ilk bilgileri ya da kuzeyli kaşiflerden öğrendiklerini Avrupa `ya anlatmış olabileceğini söyleyen Secretan, `Bu harita gerçekten Marco Polo `ya aitse Amerika `ya Kolomb `dan 200 yıl önce gelmeyi başarmış ve Sibirya ile Alaska `yı ayıran boğazı, Avrupa `daki haritalarda çizilmeden 400 yıl önce çizmiş` dedi.

YAZIYA DÖKMEMİŞ

Secretan yazısında, Marco Polo `nun ölüm döşeğindeyken bir arkadaşına,

`Gördüklerimin yarısını bile yazmadım` dediğini de belirtti.

Akşam
 

Editör: TE Bilişim