Koç'un Tersanesinde Sözleşme Tamam

Tuzla bölgesinin en büyük tersanelerinden biri olan RMK Marine Tersanesinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi aktedildi.

01.01.2009 tarihinden beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz günlerde tarafların iki madde üzerinde anlaşamaması sebebiyle ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

30.Haziran.2009 günü, Dok, Gemi-İş Sendikası Genel Merkezinde yeniden bir araya gelen taraflar saatler süren görüşmelerden sonra  karşılıklı hoşgörü ile 3 yıl süreli olan Toplu-İş Sözleşmesini imzaladı.

Akdedilen sözleşmeye göre RMK Marine Tersanesinde  çalışmakta olan işçiler; birinci 6 ay %4, ikinci-üçüncü ve dördüncü 6 ay için TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı, beşinci 6 ay için TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı İle bu oranın %10’unun toplamı, altıncı 6 ay için ise yine TÜİK’in   açıkladığı enflasyon oranı üzerinden ücret artışlarının yapılması hususunda sözleşmeye imza attılar.

Anlaşmaya varılan 3 yıl süreli toplu-iş sözleşmesinde yer alan Sosyal Yardım maddelerinde ise enflasyon oranının üstünde zam alındı.

Sözleşmeye Dok, Gemi-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu tam kadro olarak katılırken RMK Marine adına RMK Genel Müdürü Ufuk Güçlü ile sözleşme aktedmeye yetkili Emre Görgün, Can Öztürk ve Ercan Dökümcü sözleşme masasında yer aldılar.

 

Editör: TE Bilişim