Kocaeli'ne 2 Yeni Deniz Otobüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Norveç'ten satın aldığı iki yeni deniz otobüsünün bakım ve onarımını yaparak, deniz filosunu güçlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğinin en yoğun yaşandığı illerin başında gelen Kocaeli'nde kara ulaşımının yükünü azaltmak, daha ekonomik, konforlu ve güvenli olan deniz ulaşımını güçlendirmek için yürüttüğü çalışmalarla adeta bir filo kurdu. Daha önce ikisi hibe, 4 deniz otobüsü ile Körfez'in her köşesine sefer başlatan Büyükşehir Belediyesi, Norveç'ten satın aldığı iki yeni deniz otobüsünün bakım, boya ve onarımını tamamladı. SEKA ve Osman Hamdi Bey ismi verilen deniz otobüsleri, sefere çıkmaya hazır hale getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı ile birlikte deniz otobüslerini gezdi. Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, iki deniz otobüsü hakkında teknik bilgiler verdi. Deniz filosuna güç katan 2 yeni deniz otobüsünü beğendiğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Biz insanımıza güvenli, süratli ve ekonomik imkan sunuyoruz. İnsanımızın bu çağdaş hizmetten en iyi şekilde yararlansın istiyoruz. Daha önce

kimse deniz kenarına bile inemiyordu. Şimdi deniz ulaşım ağı ile kentin her köşesine gidilebiliyor. Bu sayede kara yollarının yükü hafifledi, kazalar azaldı. İnsanımıza en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Genel Sekreter Münir Karaloğlu ise, yolcu kapasitesinin günde 2 bin 500'den 3 bine çıktığını, yaz sezonunda bu rakamın 6 bine kadar ulaştığını anlattı. Deniz otobüslerinin hangi hatlarda ve ne zaman seferlere başlayacağı, yapılacak planlama ile belirlenecek.

1992 yılında imal edilen deniz otobüsü, oldukça ekonomik. Deniz otobüslerinden biri 29 metre uzunluğunda, 178 yolcu kapasiteli. Diğeri ise 24 metre uzunluğunda 126 yolcu kapasiteli. Her iki deniz otobüsü de kış şartlarına uygun. Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımına güç katan iki deniz otobüsünün de her türlü koşullarda deniz ulaşımı yapabildiği, batma riskinin bulunmadığı belirtildi.

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim