Kursiyerler Gemi yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), Model Gemi Yapımı kursu açtı. Gölcük Kaynakçılık Atölyesi’nde açılan kurs Kocaeli halkına yeni bir istihdam alanı yaratmasıyla da büyük önem taşıyor. Kurs verdiği eğitimle vatandaşlara küçük ve büyük ölçekli işletmeler, tershaneler ve lojistik firmalar gibi yerlerde iş bulma imkânı tanıyor.

GEMİ YAPMAK İSTERMİSİNİZ?

Model Gemi Yapımı Kursu, Ahşap Teknolojisi beceri geliştirme sınıfının içersinde yer alıyor. Kursta öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Kursu başarı ile tamamlayanlar, kendi model gemilerini yaparak aile bütçelerine katkıda bulunabilecek.

 

YENİ BİR İŞ İSTİHDAM BRANŞI

Kurs aynı zamanda, Kocaeli halkına yeni bir istihdam alanı yaratacak. Bu alanda işverenlere mesleki Eğitimi olan kursiyerler yetiştirmeyi hedefliyor. İstihdam anları belli başlı şunlar; Küçük ve büyük ölçekli işletmelerde, Turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan, Tersanelerde, lojistik firmalarında, Armatörlere özel model gemi yapım işlerinde veya Kendi iş yerinde ve evinde almış olduğu eğitimi uygulayabilir ve maddi yönde bütçesine katkı sağlayabilirler.

GEREKEN ŞARTLAR

KO-MEK’te yeni açılan bu kursa kayıt yaptırabilmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. Kocaeli’ndeki bütün Vatandaşlar Gölcük Kaynak Atölyesi’ne giderek kurs merkezin de bulunan formları doldurmak sureti ile kayıtlarını ücretsiz olarak yaptırabilecekler. Açılan bu kursa kayıt yaptırmak isteyenler 414 62 44 numaralı telefondan veya www.komek.org web sitesinden bilgi alabilirler.

 

Editör: TE Bilişim