Kocaeli’de limanlara ‘Domuz Gribi’ gözaltısı

MEKSİKA’da görülen ve tüm ülkeleri alarma geçiren, ‘Domuz Gribi’ (H1N1) VİRÜSÜNE karşı Kocaeli’deki limanlarda yoğun önlemler alındı. Dünyanın dört bir yanından gelen gemilerin yanaştığı irili ufaklı 50 civarında liman ve gümrüklü özel iskele bulunan İzmit Körfezi’nde yanaşan gemilerin personelinin, sağlık kontrolünden geçirilmeden inmelerine izin verilmiyor.

Yurt dışından gelen gemi açısından Türkiye’nin en hareketli noktalarından biri olan Kocaeli’de H1N1 virüsüne karşı yoğun önlemler alındı. Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen ve Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Sahil sağlık Denetleme Merkezi görevlileri ile birlikte başta Derince Limanı olmak üzere tüm liman ve gümrüklü özel iskeleleri denetledi. Vali Yardımcısı Ali Sözen Derince Limanı’ndamki incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Domuz Gribi olarak anlandırılan virüsün dünyada görülmeye başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığınca en üst seviyede tedbirler alındığını, bu tedbirlerin Kocaeli’de de uygulamaya konulduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık da, bu virüsün insandan insana geçme özelliği nedeniyle çok daha tehlikeli olduğunu ve kişisel hijyenin öne çıktığını söyledi.

‘ŞÜPHELİ DURUMA RASTLANMADI’

Sağlık Müdürü Aydınlık, Kocaeli’deki limanlarda da Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Pandemik İnfluenza Ulusal Faaliyet Planı doğrultusunda tedbirler alındığını ve uygulamaya konulduğun belirterek şöyle konuştu:

“Limanlarımıza gelen gemilerin izledikleri rotaya bakarak, şüpheli limanlardan gelip gelmediğini kontrol ediyoruz. Ayrıca gelen bütün gemilerin personelinin sağlık kontrolü yapılarak, ısıölçer cihazı ile kişilerin vücut sıcaklığı tespit edilmektedir. Sağlık Deklarasyon Kartı tüm personel tarafından doldurulup, kişiler hakkında her türlü tespiti yapıyoruz. Şu ana kadar limanlarımıza gelen gemilerde hiçbir şüpheli durumla karşılaşılmamıştır.”

 

Editör: TE Bilişim