Kocaeli'nin Karadeniz'e bakan sahil kesiminde yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Mavi bayraklı halk plajlarında süren çalışmaların, Mayıs ayı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Kocaeli'nin yaz turizmi açısından en önemli ilçelerinden biri olan Kandıra'da yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Cebeci Sahili 3. Etabı düzenleme projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Yaz sezonuna yetiştirilmesi planlanan 3. etapta, 11 bin 600 metrekare alanda sahil düzenleme çalışmaları yapılıyor. Yürüyüş yolu baskı beton çalışmalarının yanı sıra yürüyüş yolu aydınlatma tesisat çalışmalarına da başlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Cebeci sahili 3. etabının yüzde 90’ının tamamlanmış durumda olduğu belirtildi. Mayıs ayı sonlarında tamamlanması planlanan proje, yaz aylarında tatilcilerin gönül rahatlığıyla zaman geçirebileceği bir yer haline gelecek. Cebeci sahili 3. etap’ta; 500 metre yürüyüş ve bisiklet yolu, soyunma kabinleri, bay ve bayan WC, duşlar, 5 adet kamelya, çocuk oyun grupları bulunacak. Her türlü imkanın bulunduğu plajda KOSKEM tarafından boğulma vakalarına da anında müdahale ediliyor. Ekiplerin yaz dönemi boyunca cankurtaranlık hizmeti verdiği plaj standartlara uygun tüm donatılara sahip bir şekilde hizmete hazırlanıyor.Cihan
Kaynak: cha