Koca Yusuf'un mezarı bulundu
 
Güreşin efsane ismi Koca Yusuf `un Atlas Okyanusu `nun derinliklerinde olduğu söylenen mezarı Azor Adaları `nda bulundu.

İsmi, Türk ve dünya güreşinin zirvesinde yer alan Koca Yusuf `un, 1898 yılında Amerika `dan dönerken bindiği ``La Buorgogne`` adlı geminin batması sonucu Atlas Okyanusu `nun derinliklerine gömüldüğü sanılan bedeninin, Asor adalarının birindeki kilise bahçesine gömülü olduğu iddia edildi.

KUŞAKTAN ANLADI

Şair Sunay Akın , Çınar Yayınlarından piyasaya çıkan ``Önce çocuklar ve kadınlar`` adlı kitabında, Koca Yusuf `u konu alan ``Okyanusa yenilen güreşçi`` adlı bir bölüme de yer verdi. Akın , tarihçi Murat Sertoğlu `nun 1964 yılında Amerika `da yayınlanan ``Wrestling`` adlı güreş dergisinde Koca Yusuf `un anlatıldığı sayfalarda ulaşarak kazayla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Akın , kaza sonrasına ilişkin şunları anlattı: ``Gemi battıktan bir süre sonra oralardaki küçük adalara 20 ceset vurmuş. Cesetlerin kazaya uğrayan geminin yolcuları olduğu anlaşılmış. Cesetlerden biri pek heybetliymiş. Üzerindeki kılıktan hangi milletten olduğunu köy papazı bile anlayamamış. Yalnız belinin çok uzun bir kuşakla sarılı olduğu görülmüş. Bu ceset de diğerleriyle birlikte kilisenin mezarlığına defnedilmiş. Bu Koca Yusuf `tur” diye anlattı.

KEMİKLERİ ALINSIN

Konunun mutlaka araştırılması gerektiğini dile getiren Akın , ``Koca Yusuf `un kemikleri alınıp hak ettiği yere neden getirilmesin? Koca Yusuf `un sırtı, böylece hak ettiği yerde yere gelir`` diye konuştu.

bugün

Editör: TE Bilişim